Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Brīva niša jaunai partijai

Patlaban galvenais izaicinājums politiķiem, tāpat kā visai sabiedrībai, ir Covid-19 pandēmija, taču daļai iedzīvotāju pandēmijas laiks licis izvērtēt to, cik pareiza vai nepareiza izvēle ir izdarīta iepriekšējās vēlēšanās un kā pie varas esošie politiķi rīkojas Covid-19 krīzes laikā.

Ir arī aktivizējušās diskusijas par to, ka ir radies pieprasījums pēc jauna politiskā spēka. Turklāt ir vērojams, ka ne visus interesē tāds politiskais virziens, kas tiecas apvienot tos cilvēkus, kuri klaigā ''Viss ir slikti!'' un meklē harizmātisku Laimes Lāci, kas solītu, ka rīt būs atrisinātas visas valstiskās un arī katra cilvēka individuālās problēmas. 

Runa ir par ko citu. Ir vērojams pieprasījums pēc tādas politiskās partijas, kas gan iestātos par sociālo atbalstu tām iedzīvotāju grupām, kuras, objektīvi vērtējot, pašas par sevi rūpēties nespēj (prioritāri – tie ir bērni un tie cilvēki, kuri cieš no smagām veselības problēmām), gan vienlaikus nodrošinātu, ka sociālā atbalsta sistēmu nevar nepamatoti izmantot tādi cilvēki, kuriem vienkārši slinkums pašiem gādāt par savu labklājību. Pieprasījums ir arī pēc tāda politiskā spēka, kas piedāvātu mūsdienīgu nodokļu politiku, sekmējot jaunu uzņēmumu veidošanos, un saprastu, ka Latvijai jābūt vietējo uzņēmēju, nevis tikai ārvalstu investoru dibinātu ražotņu strādnieku vai publiskā sektora iestāžu darbinieku valstij.

Tāpat ir pieprasījums pēc tādas politiskās partijas, kas cienītu latviešu valodu, pieprasot, lai ikviens cilvēks, kurš mūsu valstī dzīvo gadiem, apgūtu latviešu valodu vismaz minimālā līmenī un neiedomātos pieprasīt, lai latvieši ar viņu sarunātos kādā citā valodā, taču vienlaikus, lai šī partija nebūtu ksenofobiska un nevērstos, piemēram, pret ārvalstu studentiem. Būtu arī vēlams, lai šis politiskais spēks būtu liberāls cilvēktiesību jautājumos un šobrīd, XXI gadsimtā, nevilktu Latviju tādā senlaicīgā tumsonībā, kas daudzviet Rietumu pasaulē tika atzīta par novecojušu jau XX gadsimtā. 

Politiskajā vidē vieta jaunam politiskajam spēkam tiešām ir, jo šobrīd Latvijā ir tādi liberāļi, kuri atļaujas publiski paust padomju okupācijas režīma klišejas un kuru galējais kreisums šķiet šokējošs tiem, kuriem ir izpratne par XX gadsimta vēsturi. Ir tādi konservatīvie, kuri demonstrē histērisku naidīgumu pret cilvēku dažādību. Ir pieredzējusi varas partija, kuras finanšu ministra aizsāktā nodokļu reforma daļā sabiedrības izraisa sašutumu un vēlmi aizbraukt no Latvijas, tiklīdz beigsies Covid-19 pandēmija un atvērsies valstu robežas. Un ir opozicionāri, kuri konstruktīvas kritikas vietā izmanto retoriku – pie varas esošie visu dara nepareizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē