Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kas patiesībā notiek Rīgas domē?

Paņemt savos apskāvienos balto un pūkaino latvisko mazākumu un tik ilgi ap to berzēties, līdz tas kļūst vienmērīgi pelēks, ir veca Saskaņa "tēva" un politisko spēļu dinozaura Jāņa Urbanoviča taktika, kuru ir iemācījusies arī jaunā saskaņiešu paaudze. To Saskaņa (S) un Gods kalpot Rīgai (GKR) šobrīd patiesībā Rīgā piedāvā valdības koalīcijas partijām, liekot priekšā pārdalīt ietekmi un "strādāt kopā rīdzinieku labā" jeb "izmantot brīdi, lai nestu pārmaiņas galvaspilsētā" pēc tam, kad četru deputātu izslēgšana S/GKR vairākuma koalīciju Rīgas domē (RD) naktī uz piektdienu pēkšņi padarīja par mazākumu.

Jaunā Vienotība un Nacionālā apvienība, saprotot šādas koalīcijas politisko cenu, iepauzē, bet Attīstībai/Par! (A/P) spice burtiski vibrē ietekmes pārdales gaidās, tās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministrs Juris Pūce nespēj saskatīt juridisku pamatojumu RD atlaišanai, kas nozīmētu jaunas vēlēšanas.

A/P jau īstenoja jaunās koalīcijas ģenerālmēģinājumu diennakti pirms it kā pēkšņajām pārmaiņām RD,

kad VARAM ministrijas pārstāvis, vienlaikus arī A/P frakcijas priekšsēdētājs RD Viesturs Zeps kopā ar četriem RD pārstāvjiem Andri Ameriku, Nilu Ušakovu, Vadimu Baraņņiku un Mihailu Kameņecki nobalsoja par tuvu 200 tūkstošu piešķiršanu Rīgas svētkiem "bez lietderības izvērtējuma", kā komentēja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP). Bet JKP vadītās Satiksmes ministrijas, KPV LV vadītās Ekonomikas ministrijas un JV vadītās Finanšu ministrijas pārstāvji balsojumā vienoti atturējās, tā faktiski nobalsojot pret.

Rīgas svētkos, kas tradicionāli norit augustā, parasti tiek rīkots arī LA valdes locekļa Edgara Jaunupa vadītā basketbola kluba VEF Rīga turnīrs Krastu mačs. To jau gadiem organizē biedrība Mūsu darbs mieram. Laikā, kad biedrību vēl vadīja tagadējā Pūces biroja vadītāja un A/P valdes locekle Laila Spaliņa un uzņēmējs Māris Martinsons vēl nebija uzturējies Centrālcietumā saistībā ar Rīgas satiksmes korupcijas skandālu, biedrība 2016. gada aprīlī sadarbībā ar "mākslas mecenātu", galvaspilsētas spēļu biznesā ieinteresēto miljonāru Jāni Zuzānu un būvfirmu Moduls Rīga sarīkoja izstādi Olimpiskais ķermenis. To atklāja gan Jaunupa, gan Martinsona uzrunas.

Nav nepieciešams mēģināt ieskatīties četrotnes Vadima Baraņņika, Valērija Petrova, Alekseja Rosļikova un Vitālija Dubova dvēseļu dzīlēs – vairāk par bezideoloģisku pašlabuma meklēšanu viņu darbībās nesaskatīt.

Ir neapstrīdami, ka viņu izslēgšana no S, kas automātiski nozīmēja vairākuma zaudējumu S/GKR koalīcijai, radīja situāciju, kurā Amerikam un Ušakovam ir iemesls piedāvāt kopīgu valdīšanu opozīcijas partijām un tām savukārt šādu scenāriju bez sarkšanas izskatīt. Bez četrotnes lēciena bezdibenī, pēkšņi neatbalstot "savējā" Sandra Bergmaņa apstiprināšanu par vicemēru un dodot formālu pamatu savai izslēgšanai, šādu scenāriju nebūtu. Tas jāatceras, spriežot, bija vai nebija četrotnes demaršs viens pats vai kopā ar zibenīgo izslēgšanu kāds labi iestudēts teātris un viss notiekošais – scenārijs saimnieciskās ietekmes pārdalei, patiesībā neko nemainot saimniekošanas veidā.

Top komentāri

a ko ta nu?
a
Vai tad nav skaidrs, ka Rīgas domē Saskaņas noziedzīgajā gupējumā sākusies cīņa par "KRUSTTĒVA" vietu.
Neslāvs
N
Notiek Rīgas Domes atbrīvošana no rašistiskajiem krievu okupantiem !
Agnese Margeviča,
A
kas dienišķo maizi pelnīja ik pirmdienu Vienotību noriedama (vai kāds saskaitīs rakstus kur tā ēda IKVIENU no V, un vai kāds atradīs kaut vienu rakstu, kur tā DRO, Tavari, Krauzu, Brigmani un citus ZZS mūdžus ķengātu un rietu?), ir zaudējusi laika un telpas izjūtu, un īsti vairs nezina par ko rakstīt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē