Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Padome - Rimšēviča alvas zaldātiņi

Makroekonomiskos ciparus, kurus piektdien preses konferencē no lapiņas nolasīja korupcijā apsūdzētais Ilmārs Rimšēvičs, tikpat labi varēja darīt zināmus kaut vai Latvijas Bankas preses sekretārs. Daudz nozīmīgāka informācija, kas no šī valsti un Latvijas Banku apkaunojošā priekšnesuma izrietēja, ir fakts, ka visā bankas padomē, valdē un 15 pārvaldēs nestrādā neviens vadošais darbinieks, kurš uzdrošinātos vai aizdomātos iebilst, ka Latvijas Banku, tātad arī viņus, reprezentēs šis korupcijā apsūdzētais "Kamčatkas companis".

Pieļauju, ka sašķeltajiem Latvijas medijiem būtu vieglāk vienoties boikotēt preses konferenci, kuras izziņojumā Latvijas Banka atļaujas norādīt, ka "netiks sniegta vai komentēta informācija, kas saistīta ar kriminālprocesiem attiecībā uz Latvijas Bankas prezidentu", nekā Latvijas Bankas padomes locekļiem vienoties, ka viņi aicinās korupcijas aizdomu caurēsto Rimšēviču pasēdēt malā.

Un kāds tur brīnums, ja padomē sēž viņa ilggadējie kolēģi, bet vienīgais jaunpienācējs – Mārtiņš Kazāks – nav nekas vairāk kā Rimšēviča copes partneris, kuru izredzētajai makšķernieku kompānijai savulaik aicinājis pievienoties neviens cits kā uzņēmējs Andris Kreislers – Rimšēviča uzticamais draugs, kurš par viņu pērnajā februārī iemaksāja drošības naudu?

Ne mazāk nozīmīgi arī, ka Rimšēviča preses konference notika nākamajā dienā pēc tam, kad bija paziņota uzvarētāja uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes priekšsēdētājas amatu – Citadeles bankas valdes locekle Santa Purgaile. Priekšsēdētāju pēc Ministru kabineta ieteikuma amatā apstiprina Saeima. Padomes locekļus pēc priekšsēdētāja ieteikuma, kas saskaņots ar finanšu ministru un Latvijas Bankas padomi, amatā apstiprina Saeima.

"Paraugieties, es esmu apritē, es diktēju toni laikā, kad notiek izmaiņas FKTK vadībā, es esmu zirgā!" – bankām, politiķiem, valsts apsūdzības uzturētājiem, tiesnešiem it kā saka Rimšēvičs. Tiek raidīts vēstījums arī bijušajiem un esošajiem sabiedrotajiem, sadarbības partneriem.

Vēstījums, ka bijusī ietekme nekur nav zudusi un, ja kas sarunājams, tad jāiet iemītā taciņa pie Rimšēviča.

Un nav pat būtiski, vai Rimšēviča šā brīža uzvedība ir tikai blefs, realitāte ar daļu blefa vai tīra realitāte. Ja tiesā tiks pierādītas Ģenerālprokuratūras izvirzītās apsūdzības korupcijā, tas nozīmēs, ka Rimšēvičs gadiem ilgi ir darbojies vidē un ar paņēmieniem, kur svarīgi arī tas, kā lietas izskatās, un kur prast radīt iespaidu par ietekmi ir ne mazāk svarīgi kā šo ietekmi iegūt un prast likt lietā. Rimšēvičs, kā zināms, apsūdzēts kukuļa ņemšanā, solot nelikumīgi ietekmēt FKTK lēmumus attiecībā uz pārkāpumus pieļāvušo Trasta komercbanku.

Bet varbūt Rimšēviča ietekme arī nav zudusi, ja reiz atlases komisijā, kas lēma par jauno FKTK padomes priekšsēdētāju, sēdēja viņa copes partneris Mārtiņš Kazāks? Arī jaunos FKTK padomes locekļus Saeima amatos apstiprinās pēc jaunās vadītājas ieteikuma un saskaņošanas ar finanšu ministru un to pašu gļēvo Latvijas Bankas padomi, kurai izdabāšana korupcijas negodā kritušajam šefam ir svarīgāka nekā pašu gods un uzticība valsts finanšu sistēmai.

Top komentāri

?
?
Vai nav mazliet dīvaini šausmināties par Rimšēviča preseni tajā pašā numurā, kurā ir gara intervija ar Lembergu, kas ir tādā pašā statusā kā Rimšēvičs?
Vecsčekists
V
Man ir vienalga, cik saņem Latvijas Bankas prezidents. Ja viņa darbības rezultāts būtu tāds, ka Latvijas iedzīvotāji nebūtu zaudējuši ne vienu centu blēdīgu finansistu dēļ jau kopš firmas "Auseklītis" laikiem... es pilnā balsī aģitētu, ka Latvijas Bankas prezidenta algu vajag vēl ievērojami palielināt. Bet rezultāts ir cits... .
xio
x
No rītiņa agrumā, bet Latvijas Bankas krēslu sildītāji jau sarosījušies ne pa jokam! Kā lai neatceras Raivo Vanagu, kurš "māmiņu algā" par bebja piedzimšanu kaut kādai random paziņai saņēma "pabalstu" - 45 000 latu, jo ar nodokļu maksātāju sarūpēto aldziņu 111 000 latu gadā paziņas bebītim iztikšana tāda švaka. Tad lai šo leiputriju neviens neiedomātos apšaubīt, ikvienam ir roka jāpieliek. Komentāri pie raksta Dienā ir viens, bet tad arī kādā atsaucīgākā medijā "sabiedrības informēšanas" projektu ietvaros var kādu lišķīgu interviju sarūpēt, kā jau tas Ilmāriņam šad tad sanācis. PS. Raivo mazulim taču viss kārtībā? Varbūt vēl kādu pabalstiņu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē