Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Parakstīšanās nedrīkst nest jaunu aizvainojumu

Tas, ka savu parakstu par Saeimas atlaišanu liek inteliģenti, domājoši cilvēki, daudzi, īpaši mediķi no paziņu loka, par to nekautrēdamies motivēti paziņot savos sociālajos tīklos, rada iespaidu, ka daudziem ir gluži vienalga gan tas, kurš šo parakstu vākšanu tīri tehniski ir sācis un kurš vai kuri no tās gūs kādu labumu. Ir vēlme sodīt valdošo koalīciju un tomēr paturēt pēdējo vārdu galvenokārt jau pēc budžeta pieņemšanas epopejas.

Tomēr vienalga nedrīkstētu būt Latvijas specdienestiem, kuriem der neaizmirst, ka Ukrainas austrumos iestudētās provokācijas sāka un par "jauno varu" kļuva tieši margināļi, kurus līdz tam, ja arī kāds zināja, izsmēja un neņēma par pilnu. Latvijai, protams, šāds scenārijs šķiet absolūti nereāls, bet tas nenozīmē, ka kādiem naidīgiem spēkiem tāds nerādās sapņos.

Vairākums ar partijām vai ar "politikas taisīšanu" saistītie parakstu vākšanas vērtēšanu šobrīd saasinājuši ap faktu, ka tehniski šo procesu ierosinājušas divas ne tās respektablākās vai nekaitīgākās organizācijas – biedrība Varu Latvijas tautai un Centra partija. Pirmās valdē ir kāds Igors Lukjanovs, otrā kā pirmo numuru Eiroparlamenta vēlēšanās bija izlikusi eiroskeptiķi Normundu Grostiņu, kurš solīja cīnīties arī pret dažādiem iedomātiem pekstiņiem. Tāda raiba margināļu kompānija.

Kas ir Igors Lukjanovs bez tā, ka vada partiju, kas reģistrēta kādā Mārupes privātmājā, kurā reģistrēts arī kādas sabiedrisko attiecību speciālistes uzņēmums? Šis vīrietis parasti neaicināts ierodas uz dažādiem vairāk vai mazāk publiskiem pasākumiem, kuros tiek klāti kafijas un uzkodu galdi. Tas nozīmē, ka citi tajos noklausās garlaicīgas vai pašslavinošas runas un pēc tam dodas pie uzkodu galdiem, būdami ielūgti, bet viņš – bez ielūguma. Tas pārsteidzoši lielam daudzumam cinisku cilvēku šķiet pietiekami, lai šo acīmredzami sliktāk ģērbto cilvēku, kurš izmanto iespēju paēst par brīvu, publiski apsaukātu par "party bomzi". Šī derdzīgā rīdīšana turpinās gadiem ilgi. Ne tik sen kādi gudrinieki vai, sauksim viņus īstajā vārdā, nelieši izdomāja aiz viņa paslēpties, izveidojot lapu protesti.lv, kurā ne tikai tiek tiražētas "viss ir slikti" ziņas, bet arī Kremļa rupora Sputnik propaganda. Lukjanovam arī labi – viņš nu oficiāli ir "prese", kurai brīv mieloties pie banketu galdiem pasākumos.

Ir pamats pieļaut, ka arī parakstu vākšanas kampaņā aiz Lukjanova slēpjas kāds, kas vai nu vēlas destabilizēt iekšpolitisko situāciju, vai kā citādi manipulēt, grozot ventili, kas varētu nolaist sabiedrības dusmu tvaiku.

"Nu un?" jautā tūkstošiem jau parakstījušos ārstu ar augstāko izglītību, mazā un vidējā biznesa pārstāvju, citu domājošo, kuru, spriežot kaut vai pēc reakcijas manā sociālajā "burbulī", netrūkst starp iniciatīvu parakstījušajiem. Liela daļa no viņiem vai nu nezina par iniciatīvas tehniskajiem sācējiem, vai viņiem tas nešķiet svarīgi.

Tomēr jāuzsver, ka margināļi šajā gadījumā ir parakstu vākšanas sācēji un tie, kuri no tās grasās baroties, bet nekādā ziņā ne tie, kuri parakstās. Visa šī kampaņa ir izaugusi no valdošo partiju un atsevišķu to politiķu vīzdegunības, kas ir aizskārusi mediķus un ne tikai viņus. Apdzēst ugunsgrēku ar vēl vienu augstprātības šalti, izsmejot vai kauninot parakstījušos par nesaprātīgu izvēli, tikai nozīmē šo kampaņu piebarot ar jaunu aizvainojuma vilni.

Top komentāri

ļuļa
ļ
ja kāds no komentētājiem vēl nezin - šī valdība ir izsniegusi medāli un goda rakstu par izcilu ieguldījumu latvijas finanšu attīstībā mārtiņam bondaram. cilvēkam, kam uz kakla karājas krimināllieta par krājbankas izšeptēšanu, un kurš dēļ tā pat algu nevar saņemt un kuru it kā uzturot sieva. goda rakstu parakstījis finanšu ministrs reirs. neticiet - atveriet siebas bondares FB, viņa ir tik dumja, ka ielikusi šo informāciju publiski. nu un pietiekā arī ir raksts par šito. un tagad lūgums pateikt, kas ir magrināļi - tie, kas grib atlaist acīmredzami prātu izkūkojušu valdību, vai tie, kas piešķir apbalvojumus finanšu noziedzniekiem un vēl par sasniegumiem kā reizi finanšu jomā?
Dostojevskis>Poļitičeskijs
D
Prātīgi spried... Saeima tracina tautu un nu ir neapmierināta ar reakciju. Atceliet vismaz klaji blēdīgo un bez mēra bezkaunīgo OIK un tauta sapratīs, ka esat sākuši atgriezties pie veselā saprāta! Nepatīk margināļi? Kas šie par margināļiem!? Honkongā un Parīzē - tur ir "margināļi"!
Poļitičeskijs
P
Ja Saeima atceltu OIK, atceltu 2014.gada Satversmes preambulu vai izdarītu ko citu vērā ņemamu un paliekošu - baidīties no tiem, kas parakstās par atlaišanu nebūtu pamata.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē