Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Parka epopeja: VDD "grāvī", Bordāns – Sputņikā

Epopejā ap Valsts drošības dienesta (VDD) ieceri celt savu jauno ēku bijušā velotreka Marss teritorijā pārsteidz, ka neviens lēmuma pieņemšanas un projekta virzīšanas procesā iesaistītais nebija pietiekami kompetents, lai, redzot iedzīvotāju aktīvo parakstu vākšanu par parka izveidi šajā teritorijā, aizdomātos, ka viss process neglābjami izvērtīsies tracī, ko tiešām gardu muti izmantos arī tie, kuriem par destabilizāciju Latvijā tiek maksāts. Risku izvērtēšana un spēja piedāvāt to apiešanu vai mazināšanu ir viena no valsts pārvaldē nepieciešamajām kompetencēm, tādēļ par VDD jaunās ēkas epopeju droši var teikt, ka visi iesaistītie parādījuši savu nekompetenci. To atzīt nenozīmē kļūt par pretvalstisku elementu vai noderīgo idiotu kādā "labi plānotā kampaņā" pret VDD un Latvijas valsts interesēm kopumā – to sakot, VDD brauc grāvī. Precīzi tāpat, kā VDD un pārējo iesaistīto nekompetento darbošanos ap jaunās ēkas projektu nosaukt par "labi plānotu mēģinājumu" kaitēt VDD un valsts interesēm.

Starp citu, ja jau VDD tradicionāli uz jebkuru kritiku dod skaidru mājienu, ka pie vainas ir kādi ārējie spēki, dienests beidzot varētu nodemonstrēt savu kompetenci un šīs sievu runas pamatot ar skaidri izklāstītu vienas šādas kampaņas shēmu. Kaut vai vārdus un nosaukumus neminot, tos publika un mediji būs pietiekami attapīgi sazīmēt paši.

Viedokļu sadursme šobrīd acīmredzami tiek izmantota Jaunās konservatīvās partijas (JKP) jau iepriekš pieteiktajā karā pret VDD. Kājas šim karam aug aizvainojumā, ka tieši uz VDD izmeklēšanas pamata tika uzbūvēta lieta pret vienu no JKP līderiem Juri Jurašu par valsts noslēpuma izpaušanu, kas nu jau nonākusi tiesā. Pateicoties VDD ēkas epopejai, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) ieguvis arī jaunu pseidoiemeslu, lai uzbruktu iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam, kura pārraudzībā ir VDD un kura pārstāvētās KPV LV ministrijas JKP labprāt pārdalītu, uzskatot, ka bez šī iekšējās sašķeltības nomocītā koalīcijas partnera valdība var iztikt.

Cik valstiski domājoša un politiski nobriedusi ir partija, kura jebkuru vēršanos pret saviem biedriem pārvērš karā uz dzīvību un nāvi pret veselu valsts iestādi, kara gaitā pretiniekam piedēvējot visas pasaules sazvērestības un "ļauno spēku koalīcijas", tā, iespējams, ir cita komentāra tēma. Bet fakts ir tāds, ka šo JKP īpatnību vai visatļautības dēļ pret VDD tāpat kā citām ar Juraša kriminālprocesu saistītām iestādēm, kā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) un Ģenerālprokuratūra, tiek izmantota katra ar lietu nesaistīta epizode, lai censtos kaitēt to interesēm un reputācijai (tas, ka šo iestāžu specifiskā darbība pārstāv valsts intereses, tiek ignorēts – JKP intereses visupirms), vienalga, kā šajās gaiļu cīņās ciestu valsts intereses.
Katrā ziņā Bordāns var "lepoties" ar citējamību Kremļa propagandas portālā Sputnik: "Ziņas par jaunās VDD ēkas būvniecību bijušā velotreka Marss vietā kārtējo reizi apstiprināja tieslietu ministra domas, ka Latvijā ir pārāk daudz specdienestu."

Top komentāri

Agnesei
A
Interesanti, kā varēja pamanīties iztērēt "vairākus miljonus"? Nevar kādam paprasīt atskaiti? Agnese, ceru, ka šis aspekts Jūs ieinteresēs vairāk nakā "Bordāna vēršanās pret VDD".
Muša
M
1. Kļūdaina vietas izvēle. 2. Par nelietderīgiem tēriņiem atbildīgi šī kļūdainā lēmuma pieņēmēji. 3. Kļūdainais lēmums jāmaina - jāatrod saprātīga un racionāla vieta jaunai būvei. 4. Visa līdz šim izskanējusī taisnošanās ir tukša demagoģija, kas tikai demonstrē politiķu un ierēdņu nekompetenci.
MM
M
Nekompetence no 2017. gada, jo sabiedrība bija jāinformē procesa sākumā, nevis, kad pa kluso process iesākts !!..... Būtu gan par inženierģeoloģiju ietaupīts, gan par būvprojektu! Turklāt paši VDD atzīst, ka atrašanās vieta NAV NOSLĒPUMS. Tad jautājums, kāpēc neinformēja, kam tas bija izdevīgi ?? Nav jau iebildumi pret ēku, ir iebildumi PRET VIETU !!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē