Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pasažieriem vajag ko labāku

Aizsākot kampaņu Pamēģini sabiedrisko!, Autotransporta direkcija un Pasažieru vilciens pauž tos pašus aicinājumus, kas jau dzirdēti citviet Eiropā, proti, saudzēsim apkārtējo vidi, neveidosim sastrēgumus un nenoniecināsim sabiedrisko transportu.

Var piekrist, ka Latvijai joprojām raksturīgā tendence – mazkvalificētu darbu veicējs pēc dažu mēnešu strādāšanas, piemēram, būvlaukumā, līzingā iegādājas jaudīgu, ekskluzīvu automašīnu, lai, kā mēdz sacīt, "pazīmētos", un brauc ar auto pat no mājām līdz netālajam restorānam – tiešām nav videi draudzīga un nav arī racionāla. Taču, ja gan satiksmes ministrs Tālis Linkaits, gan sabiedriskā transporta uzņēmumu amatpersonas aicina visus iedzīvotājus braukt ar sabiedrisko transportu, nevis privāto automašīnu, pašiem vajadzētu novērst vairākas nepilnības.

Ja vērtē situāciju Rīgā, jāteic, lai arī, salīdzinot ar Tallinu un Helsinkiem, mūsu galvaspilsētas sabiedriskā transporta infrastruktūra ir vecmodīgāka, tomēr kopumā nav slikti. Pieaugušiem cilvēkiem, kas dzīvo kādā no mikrorajoniem un strādā Rīgas centrā, pārvietošanās ar sabiedrisko transportu problēmas nerada. Tas ir mīts, ka tramvaji, trolejbusi un autobusi vienmēr ir pārpildīti un publika tajos – allaž biedējoša. Protams, dzērāju, narkomānu un kabatzagļu klātbūtne ir iespējama, taču nav tā, ka tikai ar atkarībām sirgstoši indivīdi un noziedznieki pārvietotos ar tramvajiem, trolejbusiem un autobusiem. Tiesa gan, sabiedriskais transports noteikti nav labākais pārvietošanās veids pirmsskolas vai sākumskolas vecuma bērniem, kam jānokļūst bērnudārzā vai skolā. Ja ģimenē ir bērns, kas jaunāks par 10–12 gadiem, vai vairākas atvases, automašīna varbūt nav obligāti nepieciešama, bet noderīga gan.

Sabiedrisko transportu Rīgā var raksturot ar vārdiem "var iztikt", savukārt ar transportu uz reģioniem ir daudz bēdīgāk.

Vēlu vakaros aizbraukt no Rīgas uz nomaļākiem novadiem ir visai sarežģīti. Gaisotne autoostā arī nav patīkama. Tā gan nav autobusu kompāniju vaina, ka Rīgā autoosta atrodas nelabvēlīgā rajonā – pie Centrāltirgus, nevis dzīvojamo kvartālu vidū kā Tallinā vai kaimiņos muzejam un teātrim kā Helsinkos, bet realitāte ir tāda, ka Rīgas autoostas vide nav tāda, kurā ieteiktu uzturēties ciemiņiem no laukiem vai ārvalstu tūristiem. Turklāt daudzu Latvijā kursējošo autobusu tehniskais stāvoklis un komforts joprojām ir ļoti bēdīgs.

Savukārt ar aicinājumiem braukt pa dzelzceļu amatpersonām vajadzētu pagaidīt līdz brīdim, kad pa sliedēm beidzot trauksies jaunie pasažieru vilcieni.

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Kampaņa ir parasta naudiņas notralināšana. Īpaši ciniska, jo visi par sabuedrisko transportu zina un lielākā puse arī lieto. Trula un pretīga mūsu nodokļu naudiņu nolaišana podā.
einars
e
Rīgas autoostā gaisotne veidojas ne tikai no atrašanās pie Centrāltirgus, bet arī tāpēc, ka autoosta pa abiem peroniem ir caurstaigājama. Viļņā autoosta arī atrodas netālu no tirgus un dzelzceļa stacijas. Taču peroni tajā ir ar strupceļu, un, cik esmu tur bijis(braucu 2-3 reizes gadā),nekādi bomži un diedelnieki tajos nemājo. Tallinas autoosta - jā, nekādu tirgu un pat lielveikalu tuvumā nav. Taču tur ir smalkāk - var pieiet klāt kāds normāli vai pat stilīgi ģērbies jauns cilvēks un bezkaunīgi paprasīt vismaz 2 eiro. Viņi vienmēr runā krieviski, tāpēc zinu.
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Panāciet to, ka ka es vispār varu no rīta iekāpt sabiedriskajā transportā un lai man pēc cieša kontakta ar bomzi nav jānes drēbes uz ķīmisko tīrītavu... un es braukšu tikai ar sabiedrisko! Ne vien braukšu , bet arī slavēšu citiem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē