Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pesimistisku bažu piepildīšanās?

Tikai pēdējās nedēļas laikā rietumvalstu, un pirmkārt jau ASV, vadošajos liberālās ievirzes plašsaziņas līdzekļos (CNN, The New York Times, The Washington Post u. c.) ir parādījies vairāk nekā desmit plašu publikāciju, kuru autori secina, ka Ukrainas bruņoto spēku pretuzbrukums, par kura sākuma datumu tiek uzskatīts 4. jūnijs, pagaidām nav sasniedzis plānotos mērķus un attaisnojis sākotnējās cerības.

Lai arī gandrīz visas publikācijas nemainīgi tiek papildinātas ar militāro ekspertu viedokļiem, ka Ukrainas ofensīva vēl turpinās un situācija kaujas laukā var mainīties, ir grūti nodēvēt par optimistiskiem viedokļus, kuru ietvaros atzīts – Ukrainas spēkiem divu mēnešu laikā, neraugoties uz atsevišķiem panākumiem, tā arī nav izdevies izlauzties pat līdz Krievijas pirmajai aizsardzības līnijai un Ukraina cieš ievērojamus dzīvā spēka un Rietumu piegādātās militārās tehnikas zaudējumus.

Tāpat šīs publikācijas bieži satur secinājumus, kas balstīti sabiedriskās domas aptauju rezultātos, ka mainās amerikāņu vēlētāju noskaņojums pret nepieciešamību turpināt Ukrainas atbalstīšanu, kas var radīt problēmas ASV prezidentam Džo Baidenam un demokrātiem 2024. gada novembrī gaidāmajās vēlēšanās. Kā arī mājienus, ka tādā gadījumā, ja situācija nemainīsies tuvāko mēnešu laikā un ukraiņu spēkiem neizdosies gūt pārliecinošus panākumus, nāksies meklēt izeju, sākot sarunas vismaz par pamieru. Visticamāk, ar līdzīgu iznākumu kā Korejas pussalā.

Protams, kā tālāk attīstīsies situācija, būs atkarīgs galvenokārt no karadarbības gaitas, taču lielāka skaita šāda satura publikāciju parādīšanās tieši liberālajos, demokrātus atbalstošajos medijos ir signāls, ka ASV sāk īstenoties bažas, ka, karadarbībai Ukrainā ieilgstot, vēlētāju vidū vērsīsies plašumā pieradums un nogurums no Ukrainas. Ne mazāk svarīgi, ka republikāņi (Donalds Tramps un viņa atbalstītāji) Ukrainas jautājumu (arī iespējamās Baidenu ģimenes korupcijas dēļ) jau izmanto kā vienu no saviem priekšvēlēšanu tarāniem, vērstu pret demokrātiem.

Nereaģēt uz vēlētāju noskaņojumu, tuvojoties prezidenta vēlēšanām, ir grūti pat viskaismīgākajiem Ukrainas atbalstītājiem, bet šī reakcija diemžēl ir tāda, kas mazina arī citu rietumvalstu vēlmi turpināt atbalstīt Ukrainu, vēl jo vairāk tāpēc, ka arī tajās ir vērojamas līdzīgas tendences. Ja nu kas netiek ņemts vērā, tad tas, ka pamiers pavisam noteikti nepieliks punktu Krievijas agresijai, bet gan pat labākajā gadījumā tikai uz laiku iesaldēs konfliktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē