Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pūce melo arī par demisijas iemeslu?

Ikreiz, kad Juris Pūce saka: "Man ir kauns", viņa mentors Edgars Jaunups kaut kur saka "nē" kādam sponsoram. Tieši tik neticama ir šāda reakcija un "kauns" kā Pūces motivācija demisionēt no saimnieciski ietekmīgā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra (VARAM) amata. Tamdēļ atliek aplūkot citas – ticamākas – versijas par Pūces negaidīto demisiju, atzīstot, ka esot melojis par bezmaksas caurlaides izkārtošanu.

Ir jābūt kaut kam ļoti lielam, lai piespiestu brīvprātīgi aiziet no saimnieciski tik ietekmīgās VARAM. No ministrijas, kurai pakļautais Valsts vides dienests tieši šobrīd lemj, kurš uzņēmums Latvijā ieviesīs iepakojuma depozīta sistēmu. Jā, kontroli pār procesu var paturēt arī no aizkulisēm, bet tomēr – demisionēt šobrīd ir kā atdāvināt akcijas pirms dividenžu izmaksas. Vēl vairāk – Pūce vēl tikko bija ļoti tuvu sapnim par premjera amatu Krišjāņa Kariņa valdības krišanas gadījumā. Labprātīgi, kauna jūtu vadīts vai kādas grūti prognozējamas politiskās taktikas dēļ Pūce to nekad nedarītu.

Nevar atmest versiju, ka gan A/P pseidoskandāls ar Pūces caurlaidi, gan viņa demisija ir tāda kā apliešanās ar ūdeni pirms ugunsgrēka. Galu galā, ja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs bija nesekmīgi, bet tomēr izmeklējis Taureņu pirts epizodi, tā arī nepierādot ministres Danas Reiznieces-Ozolas kukuļošanu, cik gan ilgi var attaisnot Taureņu galvenā figuranta Jaunupa saudzēšanu? Un, kur Jaunups, tur Pūce. Ceturtdienas rītā sanāksmē valdības mājā, kad par Pūces demisiju neviens vēl nezināja, ministrs valdības kolēģiem esot izskatījies "ne savā ādā".

Pūces demisijai, protams, var būt arī pavadoši politiskie apsvērumi – redzot, ka A/P rindās esošie kā sniegpārsliņas jūtīgie radošie un no nevalstiskā sektora nākušie aktīvisti, kuri pilnā nopietnībā klausās Pūces, Jaunupa un tamlīdzīgu šeftmaņu monologos par politisko kultūru, sāk šķelties un sašust par caurlaides skandālu, ir taktiski pareizi viņus nošokēt ar "politiski atbildīgu" soli – demisiju. Kazi, kāds īpaši naivs vēl Pūci nosauks par godavīru. Galu galā varbūt Pūcem tiešām ir cerība "atelsties", pasēdēt maliņā un pēc kāda laika atgriezties baltā kreklā un varbūt pat teju jau pirkstu galos sajustajā premjera amatā.

Kopumā ne tikai A/P naivākajiem ierindas biedriem, bet arī sabiedrībai šī situācija rada apzināti melīgu iespaidu, ka lielākais iedomājamais A/P spices grēks ir kaut kāda bezmaksas caurlaide, kas ļāvusi ietaupīt dažus simtus eiro. Un Pūce ar savu demisiju šo melīgo iespaidu iecementē. Sak, Pūce ir demisionējis, un kauna traips nomazgāts. Apvienībā ietilpstošā Kustība Par cenšas radīt iespaidu, ka Pūce demisionējis, pateicoties tās sasauktajai valdes ārkārtas sēdei, kura notikusi pēc Rīgas mēra Mārtiņa Staķa iniciatīvas. Staķa politiskais padomnieks ir Pūces "lielākā koruptīvā grēka" – izdiedelētās caurlaides – atmaskotāja Māra Mičerevska mentors Gints Knoks. Vai A/P notiek varas centra pārbīde un jaunais partijas kasieris nu būs meklējams mēra birojā?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē