Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sajūta, ka partneri sabotē Kariņu

Pirmajā nedēļā kopš Covid-19 krīzes vadības pārņemšanas savās rokās mūsu valdības vadītājam Krišjānim Kariņam (JV) tas ir izdevies tieši līdz pirmajam līkumam. Valdības lēmumi saprotamāki, loģiskāki un uzticību raisošāki nekļuva. Kas ir pievienojies? Šķiet, koalīcijas partneru vēl izteiktāka sava premjerministra pozīcijas zāģēšana.

Nav jāapsaukā valdība un atsevišķi ministri dažādiem nelabiem vārdiem, kā to dara visu flangu neapmierinātie, pietiek atzīt acīmredzamo – ka valdības sēdēs vai nu trūkst kāda vieda un pietiekami drosmīga viedokļu līdera, kas uz visiem riskiem un aplamībām savlaicīgi norādītu, vai trūkst koleģialitātes gara. Tā kā pirmais pieņēmums nekādi neatbilst patiesībai, lai kā kādam nepatiktu viens vai otrs ministrs vai premjers, atliek izdarīt secinājumu, ka trūkst koleģialitātes. Ir sajūta, ka valdības ministri sabotē cits citu un visi kopā – premjerministru Kariņu, saprotot, ka viņam jau tāpat nav kur sprukt no koalīcijas noturēšanai nepieciešamo balsu nepielūdzamās matemātikas.

"Vai valdības garajā un slēgtajā 1. decembra sēdē pieņemtie tirdzniecības ierobežojumi bija izveidoti skaidri un nepārprotami līdz detaļām? Nē." – valdībai jau post factum savā blogā padomu visžēlīgi neliedz veselības ministre Ilze Viņķele (A/P). "Nonākot līdz sarakstam, mēs aizmirsām, ka, norādot, ko drīkst iegādāties, vienmēr kaut kas aizmirsīsies, tādēļ ir jānorāda, nevis tas, ko drīkst, bet tas, ko nedrīkst iegādāties. Valdība aiz kokiem pazaudēja mežu," tāpat pāris dienu pēc valdības sēdes pēkšņi savu viedumu intervijā RigaTV24 ir atguvis aizsardzības ministrs Artis Pabriks (A/P). Viņķele var atviegloti nopūsties, jo apzinās, ka momentu, kurā viņas nomaiņu amatā Kariņam būtu viegli pamatot sabiedrībai un partneriem, premjerministrs, šķiet, ir palaidis garām. Pabrikam, kā zināms, pašam ir ambīcijas kļūt par valdības vadītāju, un sociālajos tīklos viņš bieži uzstājas lomā kaut kur starp ēnu kabineta premjerministru un Kārli Ulmani, kurš fotografējas labības laukā.

Mīļie draugi, kur gan jūs bijāt, kad man jūsu konstruktīvo viedokli un atbalstu vajadzēja otrdien līdz pusnaktij ieilgušajā valdības sēdē, – tā varētu jautāt Kariņš. Bijām aizņemti ar tīksmināšanos, kā jums neveicas savākt mūsu egoistisko kompāniju, kur katrs domā tikai par savām spalvām, nevis cilvēku dzīvībām, un kā piedzīvo izgāšanos jūsu apņemšanās krīzes vadību no Viņķeles pārņemt savās rokās, premjerministr, – tā varētu atbildēt viņa ministri.

Lieki ir jautāt, vai ar uzdevumu tika galā Jāņa Vitenberga (KPV LV) vadītā Ekonomikas ministrija, kuras ierēdņiem visi draudzīgi pārmeta tirdzniecībai atļauto pirmās nepieciešamības preču saraksta saturu. Tikai, ja KPV LV ministri, kā Vitenbergs, Ģirģens un Petraviča, neslēpti valdībā pārstāv opozīciju premjerministram jautājumā, kura krīze ir primāri apkarojama – epidemioloģiskā vai ekonomiskā –, tad A/P vismaz vārdos vienmēr iestājusies par to pašu prioritāti, ko nosaucis Kariņš, – cilvēku dzīvību glābšanu. Ideoloģiskai opozīcijai Covid-19 krīzes jautājumā var nepiekrist un to kritizēt, bet ar kādu sīkmanīgu motivāciju izskaidrot to koalīcijas partneru sabotāžu, kuri skaļos vārdos it kā aizstāv tos pašus mērķus? 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē