Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Viņķele grauj visas valdības prestižu

Dārgie koalīcijas partneri premjerministram Krišjānim Kariņam (JV) ir sarūpējuši darba nedēļu, no kuras gluda izeja bez sekām valdības autoritātei nav iespējama. Skaistu punktu divu partiju cīņai ap Latvenergo padomes jauno sastāvu piektdien pielika veselības ministre Ilze Viņķele (Attīstībai/Par!), sarūpēdama savai partijas biedrei Baibai Rubesai vietu Stradiņa slimnīcas padomē.

Ja vēl tam visam pievieno aizkulišu runas par drīzo valdības maiņu, jo "premjers no visa šī ir noguris", būs interesanti vērot, vai Kariņš kārtējo koalīcijas partneru servēto krupi norīs un kārtējo reizi uzņemsies situācijas publisko nogludināšanu uz savu un savas partijas politisko interešu rēķina vai rīkosies neordinārāk uz neaizskaramās koalīcijas stabilitātes rēķina. Pēdējais ir visai maz ticams, jo, nosodot vai cenšoties apturēt Viņķeles izdarības ar slimnīcu jaunajām valdēm, Kariņš sasietu rokas paša Jaunās Vienotības izpratnei par padomju veidošanu, kas nekur tālu no A/P negausīguma nestāv.

Lai politiski sarežģītā situācija neliktos pārāk vienkārša, tam visam fonu rada cīņa ap Latvenergo jauno padomi, uz kuru pretendē ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) padomnieks, advokāts Pāvels Rebenoks. Ja par Rubesu, sekojot publiskajam sašutumam sociālajos tīklos, Viņķele paguvusi bez liekas kautrēšanās iekliegties: "Viņa nav politiķe!", tad Rebenokam pārmestā "pietuvinātība" Ekonomikas ministrijas politiskajai vadībai sāk izskatīties pavisam nepamatota. Galu galā Rubesa ir kandidējusi no A/P saraksta, bijusi partijas priekšvēlēšanu seja, pēc ilgāka bezdarbnieces statusa tā arī nekur citur labi apmaksātu darbu kā vien partijas biedres pārraudzītā jomā nav varējusi atrast. Turpretim Nemiro padomnieks Rebenoks par paša veidoto advokāta karjeru nav sūdzējies.

Ko šajā situācijā darīt premjerministram Kariņam, kura darba nedēļa, visticamāk, sāksies ar lūgumiem komentēt abus gadījumus? It īpaši, ņemot vērā, ka karā par Latvenergo padomi kārtējo frontes līniju pret koalīcijas partneriem atklājis tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) (būs interesanti redzēt viņa principiālo reakciju uz Rubesas kundzes jauno karjeru). Lai gan pateiktu vārdu vairs nenoķersi – "Jāizbeidz prakse valsts uzņēmumu padomēs "sabāzt" politiskajām partijām pietuvinātas personas," vēl pagājušajā vasarā pēc ekonomikas ministra Nemiro lēmuma par vecās Latvenergo padomes atlaišanu (starp citu, tajā darbojās Rubesa) bargi sauca Kariņš, un visiem bija skaidrs, ka tas tēmēts uz padomnieka Rebenoka iecelšanu pagaidu padomē. Bet šie premjerministra vārdi izskanēja vēl pirms Viņķeles jaunrades, ka "Rubesa nav politiķe". 

Ja premjerministrs tagad norādītu uz ministru atbildību un vispārīgi atsauktos uz standartizētu padomju locekļu atlases procesu, no viņa puses tas nozīmētu atsiet rokas Nemiro attiecībā uz Latvenergo padomi. Sākt kritiski komentēt Viņķeles nedēļas nogalē sociālajā tīklā sarakstītos brīnumus Kariņam nozīmētu uzlikt veto turpmākajiem precedentiem, kad padomēs parādīsies ar koalīcijas partijām ciešāk vai attālinātāk sasaistāmi cilvēki. Bet, atmetot visus reālpolitiskos un nedaudz ciniskos pārspriedumus par neērto situāciju, kādā politiķi nonākuši, amatos bīdot savējos, viens iznākums ir skaidrs – valdības un partiju prestiža tālāks kritums.

Top komentāri

Purvā dziļāk !
P
Kāds sakars vispār Rubesai ar medicīnu ,vispār nekāds ,kad beigsies Latvijā tā blatu sistēma un lopistiskā korupcija ?;Seit tikai roka roku mazgā un grābj naudu no visiem iespējamiem caurumiem un par valsti un tautu nedomā ,cietumā nevienu laupītāju-mēslu arī neliek .šausmas kas te darās!
tādi esam
t
Ne tikai Vinķele grauj valdību, bet arī Nemiro ar savu draudziņu Rebenoku, Pabriks ar TP bijušo kasieri Tiesnesi, mūžigais NA ministrs Gerhards ar savu mūžigo šoferdēlu Lapiņu. Ir jau arī citi, kurus sabiedrība plašāk nezin.
utt
u
Vai tad Rubesai jau nav kādi 6-7 000 EU pensija? Varbūt pietiek, uz vecumdienām, alkatīgi līst visos Naudas Caurumos? Galu galā, Latvijā desmitiem tūkstošu pensionāru ar 200-300 EU pensiju. Grūti, bet dzīvo... Rubesai nabadzība noteikti nedraud. Ja jau viņai tik daudz enerģijas- varēja pastrādāt, kādā Labdarības Iestādē bez maksas. Vai kaut ko pamācīt studentiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē