Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kokins: Pārskaitītie Rīgas vēlēšanu rezultāti apliecina, ka iecirkņos pieļautās kļūdas nebija ļaunprātība

Trīs Rīgas vēlēšanu iecirkņos pārskaitītie vēlēšanu rezultāti apliecina, ka iecirkņos pieļautās kļūdas nebija ļaunprātība, šādu viedokli šorīt Latvijas Radio pauda Rīgas Vēlēšanu komisijas vadītājs Juris Kokins.

Ceturtdien Rīgas Kongresu namā, pamatojoties uz Administratīvās apgabaltiesas spriedumiem, notika iepriekš par nederīgajām atzītajās aploksnēs ievietoto biļetenu balsu pieskaitīšana. Trijos iecirkņos neapzīmogotajās un nekorekti apzīmogotajās vēlēšanu aploksnēs ievietoto biļetenu pieskaitīšana Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātiem gan neietekmēja jaunievēlētās Rīgas domes provizorisko sastāvu.

Pēc Kokina vārdiem, katra vēlētāja balss ir būtiska, tāpēc bija tikai loģiski, ka balsis neapzīmogotajās aploksnēs tika pieskaitītas vēlēšanu rezultātiem.

Kokins esot gatavs, ka tiek vērtēta viņa atbildība par kļūdām, taču dažas no tām esot bijušas "objektīvi ieprogrammētas", proti, kļūdas radušās, jo politiķi vēlēšanu regulējumā strauji ieviesuši dažādus jaunievedumus.

Par jaunā sasaukuma Rīgas domes pirmās sēdes sasaukšanas datumu lēmums vēl neesot pieņemts, jo līdz tai vēl jāveic priekšdarbi, piemēram, jāsagatavojas tehniski, jātiekas ar frakcijām, lai tās būtu sagatavojušās pirmajai sēdei u.tml. Pirmās sēdes sasaukšana gaidāma no 29.septembra.

Kā ziņots, pēc ceturtdien notikušās balsu pieskaitīšanas trīs vēlēšanu iecirkņos Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisija šodien plāno apstiprināt domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus. Komisijas sēde notiks plkst.15 Rīgas Kongresu namā komisijas telpās.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās visvairāk balsu ir ieguvis Attīstībai/Par! un partijas Progresīvie (APP) apvienotais saraksts, kuram seko Saskaņa un Jaunā Vienotība.

Vēl apstiprināmie vēlēšanu rezultāti liecina, ka Rīgas domē ir iekļuvuši septiņi politiskie spēki. APP saraksts tiks pie 18 deputātu mandātiem, Saskaņa iegūs 12 domnieku krēslus, Jaunā Vienotība - desmit, Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts - septiņus, Gods kalpot Rīgai piecus, bet Latvijas Krievu savienība un Jaunā konservatīvā partija - katra pa četrām deputātu vietām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē