Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Levits: ASV apņemšanās turpināt nostiprināt reģionālo klātbūtni Baltijas valstīs ir apliecinājums NATO solidaritātei

ASV apņemšanās turpināt nostiprināt reģionālo klātbūtni Baltijas valstīs ir nopietns apliecinājums NATO solidaritātei, tiekoties ar ASV aizsardzības sekretāru Loidu Ostinu, norādīja Valsts prezidents Egils Levits.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, Levits šodien Rīgas pilī tikās ar Ostinu, pārrunājot NATO Austrumu flanga un īpaši Baltijas valstu aizsardzības stiprināšanu.

ASV aizsardzības sekretārs apstiprināja, ka NATO līguma 5.pants ir svēts un visas organizācijas dalībvalstis ir vienlīdzīgas - uzbrukums vienai valstij nozīmē uzbrukumu visai aliansei. Vienlaikus Ostins pauda pateicību Latvijai par ieguldījumu NATO spēku stiprināšanā, tai skaitā arī sabiedroto karavīru mācībās.

Pēc Deičmanes stāstītā, ļoti nozīmīgs sarunas temats bija Krievijas karadarbība Ukrainā. ASV aizsardzības sekretārs izteica atzinību Latvijai par sniegto militāro, humāno un politisko atbalstu Ukrainai.

Abas puses bija vienisprātis, ka Krievijas karš Ukrainā ir ne vien militārs, bet arī ideoloģisks un informatīvs, ko vada imperiālistiskas vēlmes nostiprināt dominanci Eiropā. Tādēļ jo īpaši svarīga ir Madridē apstiprinātā jaunā NATO Stratēģiskā koncepcija, ar ko tiek mainīti NATO atturēšanas un aizsardzības politikas pamati un kas paredz visaptverošu un koordinētu pieeju NATO Austrumu flanga un īpaši Baltijas valstu aizsardzības stiprināšanai. Ostins uzsvēra, ka Krievija nebija gaidījusi tik vienotu un spēcīgu alianses rīcību.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē