Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Odiņa: Autobusu starp lidostu Rīga un Rīgas centru varētu ieviest gada pirmajā pusē

Jaunu autobusa maršrutu starp Rīgas lidostu un pilsētas centru varētu ieviest šogad šā gada pirmajā pusē, pirmdien preses konferencē sacīja VAS Starptautiskā lidosta Rīga valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Viņa sacīja, ka viens pārvadātājs ir izrādījis interesi par šī pakalpojuma nodrošināšanu. "Patlaban ir sācies plānošanas process un esam sākuši sarunas, tādēļ konkrētus rezultātus vēl nevaram paziņot," norādīja Odiņa.

Vienlaikus Rīgas lidostas vadītāja minēja, ka jauno pakalpojumu varētu ieviest no šā gada aprīļa vai arī tuvāk vasarai, ja iesaistītajām pusēm izdosies par visu vienoties.

"Jaunais autobusu maršruts varētu atrisināt vairākas problēmas. Pirmkārt, šis autobuss varētu būt ar dažām pieturām, jo, kā zināms, "Rīgas satiksmes" organizētajā 22.autobusā ir daudz pieturvietu," norādīja Odiņa.

Viņa arī norādīja, ka maršruta galapunkts varētu būt, piemēram, Rīgas starptautiskajā autoostā. Par braucienu varētu būt  noteikta fiksēta maksa, savukārt reisi varētu notikt reizi stundā vai reizi divās stundās.

Tāpat viņa uzsvēra, ka ir jāsaprot, ka šis ir komercpasākums, tādēļ pārvadātājam ir jābūt ieinteresētam nodrošināt šo pakalpojumu.

Jau ziņots, ka lidostā "Rīga" pagājušajā gadā apkalpoti kopumā 6,63 miljoni pasažieri, kas ir par 23% vairāk nekā 2022.gadā, taču par 15% mazāk nekā 2019.gadā pirms Covid-19 pandēmijas.

Lidosta "Rīga" 2023.gada deviņos mēnešos strādāja ar 54,512 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 30,8% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, vienlaikus uzņēmuma peļņa pieauga par 72% - līdz 5,268 miljoniem eiro.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē