Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Reirs: Iedzīvotāju ienākuma nodokļa parādu par pagājušo gadu varētu ļaut samaksāt vēlāk

Aptuveni 60 000 cilvēkiem nodokļu reformas rezultātā izveidojušos iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) parādu par 2018.gadu varētu ļaut samaksāt vēlāk, otrdien žurnālistiem pieļāva finanšu ministrs Jānis Reirs (Jaunā Vienotība).

Iepriekš Valsts ieņēmumu dienests vēstīja, ka gadījumos, kad darba ņēmēju ienākumi pērn bijuši mainīgi, un tie atšķiras no iepriekšējā gada ienākumiem, var rasties situācija, kad 2018.gada laikā IIN nav samaksāts pilnā apmērā un 2019.gadā, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju, nodoklis būs jāpiemaksā. Patlaban VID vēl nav precīzas informācijas, cik cilvēkiem šāds nodokļu parāds varētu būt izveidojies, taču aptuvenas aplēses liecina, ka tie varētu būt līdz 60 000 darba ņēmēju.

Jaunieceltā VID vadītāja Ieva Jaunzeme žurnālistiem atzina, ka nodokļu reformai ir dažādas blaknes, bet IIN parāds nav papildu nodoklis. Viņas ieskatā, ja cilvēks strādā vairākās darba vietās, viņam būtu jāmaksā tie paši nodokļi, ko cits cilvēks maksā vienā darba vietā.

Savukārt finanšu ministrs stāstīja, ka informācija par IIN parādu nav jauna, jo par šādu situāciju tika ziņots divas reizes gadā. Tajā pašā laikā Reirs piebilda, ka Finanšu ministrija patlaban strādā pie tā, lai nodokļu parāda dēļ cilvēki netiktu uztverti kā parādnieki un viņiem būtu iespējams IIN parādu samaksāt vēlāk. Viņš gan detaļas neprecizēja.

"Sabiedrība vēlējās progresīvo IIN, bet diemžēl nav cita veida, kā to ieviest. Līdzīga ieviešanas prakse ir arī Lietuvā un Igaunijā," piebilda Reirs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē