Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Veide: Vakcinācijas projekta birojam vajadzētu iedzīvotājiem skaidrot vakcīnas Astra Zeneca drošumu

Vakcinācijas projekta birojam vajadzētu iedzīvotājiem skaidrot vakcīnas Astra Zeneca drošumu, šodien valdības sēdē rosināja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

Viņa uzskata, ka situācijā, kad par vakcīnu Astra Zeneca publiskajā telpā ir tik daudz negatīvas informācijas, un iedzīvotāji atsakās no vakcinēšanās tieši ar šo poti, Vakcinācijas projekta birojam būtu jāiegulda visas pūles, lai skaidrotu un pārliecinātu cilvēkus vakcinēties ar Astra Zeneca.

Viņa norādīja, ka ģimenes ārstiem patlaban ir jāiegulda ļoti daudz pūļu un laika, lai pārliecinātu savus pacientus par nepieciešamību vakcinēties.

Veide stāstīja, ka līdz pagājušajai nedēļai ģimenes ārsti nekad nebija saņēmuši tik daudz vakcīnu, cik bija pasūtījuši, bet pagājušajā pirmdienā un ceturtdienā saņēma vakcīnas divas reizes. "Savā praksē esmu izvakcinējusi jau visas saņemtās vakcīnas, bet no kolēģiem saņemu informāciju, ka viņiem ir grūtības pārliecināt pacientus par vakcinēšanos ar Astra Zeneca," sacīja ģimenes ārste.

Veide atzina, ka Lieldienu brīvdienās organizētā vakcinācija masu centros bija nepārdomāta, tādēļ arī vakcinācija nevedās, kā bija plānots. Pirms brīvdienām un to laikā atvērt jaunas vakcinējamo grupas, kurām turklāt ir nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums bija birokrātisks slogs ģimenes ārstiem un šķērslis iedzīvotājiem, norādīja mediķe.

Viņa uzsvēra, ka ģimenes ārsti un slimnīcas Nacionālajam veselības dienestam iesniedz atskaites par hroniskajiem pacientiem, tādēļ nevajadzētu būt sarežģījumiem datu bāzēs iegūt nepieciešamo informāciju, lai neapgrūtinātu ne ģimenes ārstus, ne pacientus.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) atzina, ka  pagājušajās brīvdienās lielajiem vakcinācijas centriem tika piegādātas 10 000 devām, taču sarakstos bija tikai 3400 prioritāri vakcinējamie cilvēki, tādēļ tika pieņemts operatīvs lēmums sākt nākamo prioritāro grupu iedzīvotājus.

Kā vēstīts, aptuveni 60% vakcinējamo Lieldienu brīvdienās dažādu iemeslu dēļ atteikušies no potes pret Covid-19, aģentūrai LETA atklāja a/s Veselības centru apvienība (VCA) klientu apkalpošanas servisa vadītāja Lolita Ķerve.

VCA nodrošina masu vakcinēšanas centru darbību centrā Atta Rīgā, kā arī Jelgavā, Liepājā un Jūrmalā.

"VCA darbinieki apzvanīšanai no manavakcina.lv saņēma sarakstus, kuros bija vairāk nekā 10 000 personu. VCA klientu apkalpošanas speciālisti Lieldienu brīvdienās strādāja, katru dienu apzvanot vairākus tūkstošus. Rezultātā VCA mediķi Lieldienu brīvdienās ir vakcinējuši gandrīz 3000 iedzīvotāju," skaidroja Ķerve.

Lielākā daļa no vakcīnas saņēmējiem bijuši Rīgas iedzīvotāji - Rīgā, Atta centrā, VCA darbinieki brīvdienās pret Covid-19 savakcinēja 1973 cilvēkus. Jūrmalā vakcīnas saņēma 438 cilvēki, Jelgavā 491, bet Liepājā 65 iedzīvotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē