Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zakatistovs: Nav pārliecības, ka esošie bezdarbnieku atbalsta mehānismi tiek izmantoti lietderīgi

Nav pārliecības, ka esošie bezdarbnieku atbalsta mehānismi tiek izmantoti pilnībā lietderīgi, aģentūrai LETA sacīja partijas KPV LV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs, Finanšu ministrijas (FM) parlamentārais sekretārs Atis Zakatistovs.

Vaicāts, vai, realizējot labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) plānu par bezdarbnieku pabalsta apmēra un saņemšanas laika samazināšanu, tiks nodrošināts atbilstošs kompensējošais mehānisms iedzīvotājiem darba atrašanai, Zakatistovs teica, ka esošo mehānismu, kas palīdz bezdarbniekiem atrast darbu, izmantošana, tajā skaitā Nodarbinātības valsts aģentūras līmenī, ir jāpadara efektīvāka.

Zakatistovs pauda, ka viņam nav pārliecības, ka esošie mehānismi tiek izmantoti pilnībā lietderīgi. Reizē FM parlamentārais sekretārs norādīja, ka, ja sociālie partneri iesniegs priekšlikumus kompensējošai sistēmai, ministrija varētu šo jautājumu izskatīt sīkāk.

Politiķis norādīja, ka KPV LV atbalsta savas ministres lēmumu ar šādu soli pārskatīt izdevumus "tautsaimniecības attīstības mērķu sasniegšanai". Tādā veidā iecerēts arī veicināt cilvēku atgriešanos darba tirgū, kas būtu viens no priekšnoteikumiem ekonomikas uzlabošanai, pauda Zakatistovs. Viņš norādīja, ka īpaši svarīgi tas ir situācijā, kad Eiropas ekonomika atrodas dažādu satricinājumu priekšā saistībā ar gaidāmo Brexit un vērojamo ekonomikas pieauguma palēnināšanos.

Šis solis arī ir signāls, ka tiek risinātas problēmas darba tirgū, uz ko norādījuši darba devēji, uzskata politiķis. 

Kā ziņots, Petraviča pirmdien intervijā Latvijas Televīzijai paziņoja, ka no nākamā gada bezdarbnieka pabalsts tiks izmaksāts astoņus, nevis deviņus mēnešus, turklāt arī mazākā apmērā.

Ministre paskaidroja, ka pirmos divus mēnešus pabalstu izmaksās 100% apmērā no piešķirtā pabalsta, nākamos divus - 75%, nākamos divus - 50%, bet pēdējos divus - 45% apmērā. "Nevarētu teikt, ka tās ir pamatīgas izmaiņas, bet, iespējams, motivēs cilvēkus arī ātrāk atgriezties darba tirgū," komentēja Petraviča, piebilstot, ka vidējais bezdarbnieka pabalsta saņemšanas ilgums ir 4,5 mēneši.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pagaidām nekomentē labklājības ministres priekšlikumu saīsināt bezdarbnieka pabalsta izmaksas laiku un apmēru, taču sola to vērtēt. 

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka floristikas kursu beidzēju ziņā esam pirmajā vietā pasaulē.
Irlielāmērāticams
I
ka nevajag būt ekonomikas ģēnijam, lai saprastu - pusgadu ilgs bezdarba pabalsts nekādi nemazina bezdarbu, bet gan veicina bezdarbu. Ja kāds patiešām nopietni vēlas mazināt bezdarbu, lai būtiski pazemina nodokļus stagnējošajās teritorijās! Protams, arī tad atradīsies ļaudis, kuri nespēs izvelties no dīvāna. Bet tādus māca izsalkums, līdzīgi kā Drekslera pantiņā, kuru mans tēvs skandināja vismaz reizi nedēļā: "Kad vēders vestē iederas, pie darba rokas neķeras. Kad veste pārāk "plata" kļūst - pie darba jātiek plīst, vai lūzt!"
bezdarba apdrošināšanas nauda
b
nav jātērē budžeta lāpīšanai. To darba devēji un darba ņēmēji iemaksā konkrētam mērķim!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē