Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ekvadoras ministre: Krievija bija iesaistīta tiešsaistes uzbrukumos protestu laikā

Ekvadoras iekšlietu ministre Marija Paula Romo paziņojusi, ka tiešsaistes uzbrukumos pret Dienvidamerikas valsts valdību laikā, kad tur notika protesti pret taupības pasākumiem, tika izmantotas arī Krievijas IP adreses, ziņo The Moscow Times.

Ekvadoras prezidents Lenins Moreno 4.oktobrī izsludināja ārkārtas stāvokli saistībā ar protestiem, kuru dalībnieki visā valstī pauda neapmierinātību ar degvielas subsīdiju atcelšanu. Pirmdien Moreno oficiāli atcēla savu likumu, atgriežot degvielas cenas iepriekšējā līmenī, līdz tiks atrasts jauns risinājums.

Ekvadoras iekšlietu ministre minēja ārvalstu iesaistīšanos gandrīz divu nedēļu ilgos nemieros, intervijā sakot, ka "daudzas lietas notika ārpus valsts".

"Visvienkāršākie pret valdību vērstie rādītāji un tendences tiešsaistē parādījās Venecuēlā, dažiem uzbrukumiem bija IP [adreses] Krievijā," Romo pastāstīja ceturtdien publicētajā laikrakstā Ecuador’s El Comercio.

Viņa pauda cerību, ka notiekošās izmeklēšanas drīz "sniegs mums skaidrību par koordinācijas līmeni starp dažādām sociālajām jomām, vietējām varas iestādēm, valstspiederīgajiem un spēkiem, kas atrodas ārpus Ekvadoras".

Maskava Latīņamerikā uztur ciešas saites ar Venecuēlu un Kubu.

Top komentāri

Vecsčekists
V
Mūsu kantori arī savulaik visur pieminēja, bet mēs to uzskatījām par derīgu lietu - jo vairāk piemin, jo vairāk baidās, jo lielāka ietekme. Pat-nedarot neko!
Irlielāmērāticams
I
ka ar "Kremļa rokas" piesaukšanu ir tomēr jābūt ļoti uzmanīgiem, jo ātri var kļūt smieklīgi. Sevišķi tie, kuru prezidenti nes Ļeņina vārdu.
Ezis
E
Ekvadoras valdība pati izprovocēja protestus, veicot antisociālas reformas. Bet visur pieminēt Krieviju tagad tāds trends, ko uzsāka ASV lūzeru partija :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē