Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

ISW: Prigožina dumpis Krievijas armijas kaujasspēju, šķiet, būtiski nav ietekmējis

Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" 23. un 24.jūnija dumpis, pēc visa spriežot, Krievijas karaspēka spējas veikt uzbrukuma un aizsardzības operācijas Ukrainā būtiski nav ietekmējis, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Kaujas darbības turpinās parastajā režīmā visā frontē, turklāt Krievijas vienības veikušas salīdzinoši vairāk sauszemes uzbrukumu pie Bahmutas, nekā tas bijis iepriekšējo dienu laikā, teikts ASV domnīcas ziņojumā.

Savukārt daži Krievijas avoti izmantojuši dumpi, lai laikus attaisnotu Krievijas spēkus, gadījumā ja Ukrainas pusei 24. un 25.jūnijā izdotos gūt panākumus, norāda analītiķi.

Ziņojumā arī norādīts, ka Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko un "Vagner" dibinātāja Jevgēņija Prigožina vienošanās var novest pie vadības maiņas Krievijas Aizsardzības ministrijā.

Kopš Prigožina paziņojuma par dumpi 23.jūnijā sabiedrībā nav parādījies nedz Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, nedz ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs, norāda ISW.

Daži Krievijas avoti pieļauj, ka aizsardzības ministra amatā varētu nonākt patlabanējais Tulas apgabala gubernators, bijušais Putina drošības dienesta darbinieks Aleksejs Djumins, tomēr ISW pagaidām šos pieņēmumus nevar apstiprināt.

"Jebkādas izmaiņas Aizsardzības ministrijas vadībā nozīmētu būtisku Prigožina uzvaru, kas savu bruņoto dumpi attaisnoja ar tiešām apsūdzībām Šoigu un Gerasimovam par desmitu tūkstošu krievu karavīru nāvi," norāda ISW analītiķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē