Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Leiena: Krievija un Hamās ir līdzīgi

Krievija un palestīniešu kaujinieku grupējums Hamās ir līdzīgi, atzina Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, paužot ASV prezidentam Džo Baidenam tuvu nostāju.

"Krievija un "Hamās" ir līdzīgi. Kā sacīja [Ukrainas] prezidents [Volodimirs] Zelenskis, to "būtība ir viena". Gan vieni, gan otri nogalinājuši un sagrābuši gūstā nevainīgus mierīgos iedzīvotājus, arī mazuļus un bērnus," uzstājoties ASV Hadsona institūtā, sacīja Leiena.

"Tā ir barbariska cīņas metode. Un ja šo sērgu neapstādina, tā var izplatīties no Eiropas, daudzviet Tuvajos Austrumos un Indijas un Klusā okeāna reģionā," brīdināja EK prezidente.

Baidens uzrunā valstij sacīja, ka gan "Hamās", gan Putins grib iznīcināt demokrātisku kaimiņvalsti, bet ASV ir pienākums to nepieļaut, jo Savienotās Valstis visai pasaule ir brīvības un demokrātijas bāka.

"Mēs nedrīkstam pieļaut un nepieļausim, ka tādi teroristi kā "Hamās" un tādi tirāni kā Putins uzvar," uzsvēra ASV prezidents.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē