Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nīniste: Krievija mēģina šantažēt Somiju ar migrantiem

Somijas prezidents Sauli Nīniste pārmetis Krievijai centienus šantažēt Helsinkus ar nelegālo imigrantu pievešanu pie abu valstu robežas.

"Es domāju, ka Krievija pieļauj kļūdu. Esmu pārliecināts, ka arī cilvēki Vācijā un citās Eiropas Savienības (ES) valstīs sapratīs, ka Somija, ES un Eiropa nevar ļaut sevi šantažēt," intervijā laikrakstam "Die Zeit" sacīja Nīniste. Intervija ar prezidentu tiks publicēta ceturtdien.

Nīniste norādīja, ka Krievija jau izmēģināja kaut ko līdzīgu 2015.gadā. Viņš sacīja, ka jau tolaik "ļoti atklāti runāja par Krievijas agresīvo uzvedību" ar bijušo Krievijas premjerministru Dmitriju Medvedevu.

Nīniste uzsvēra, ka ar Krieviju un diktatoru Vladimiru Putinu vienmēr jābūt modriem un jārīkojas apņēmīgi. "Es uzskatu, ka krievi un Putins saprot tikai spēka valodu," viņš piebilda.

Kopš augusta uz Somijas robežas ar Krievijas krasi palielinājās nelegālo imigrantu skaits no Irākas, Sīrijas, Jemenas, Somālijas un citām Tuvo Austrumu un Āfrikas valstīm. Lielākajai daļai šo personu nav dokumentu, kas nepieciešami iekļūšanai Somijā. Kopš augusta sākuma tādu nelegālo imigrantu skaits pārsniedzis 700.

Somijas varasiestādes uzskata, ka Krievijas puse apzināti organizē migrantu plūsmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē