Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Prezidents: Baltijas valstis kopš kara sākuma virza sabiedrisko domu Eiropā

Baltijas valstis, Polija kopš kara sākuma Ukrainā virza sabiedrisko domu Eiropā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Viņa ieskatā, var runāt par kādu jaunu parādību. Baltijas valstis, Polija un citas līdzīgi domājošas valstis ir uzņēmušās iniciatīvu Eiropas Savienībā (ES) kopš kara sākumā Ukrainā. Tās ir valstis, kas virza sabiedrisko domu Eiropā, rezultātā panākot kompromisu.

"Iniciatīva nāk no mums. Labs piemērs tagad ir arī vīzu jautājums - bijām pirmie, kuri uzreiz pārtrauca izdot vīzas Krievijas tūristiem. Tagad šo jautājumu virzījām uz ES Padomi, kur panākts kompromiss šajā virzienā," pauda prezidents.

Levits uzskata, ka arī ārpolitiski ir labi, ka aktīvi piedalāmies ES politikas veidošanā "pareizā virzienā".

Amatpersona arī pauda, ka Latvijā iekšpolitiski ir jānotiek "atkabināšanai no padomju mantojuma" gan mentāli, gan ekonomikas jomā.

"Tas ir jāizmēž no mūsu galvām un prātiem. Tagad sabiedrība ir sakustējusies, jo uzskatāmi varam redzēt, ko tas nozīmē Ukrainā," sacīja Valsts prezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē