Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā 0 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ratass: Saistībā ar koronavīrusu Igaunijā izveidojusies ārkārtējā situācija

Saistībā ar jaunā koronavīrusa izplatīšanos Igaunijā izveidojusies ārkārtējā situācija, ceturtdien, uzrunājot valsts parlamentu, paziņoja Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass.

Pēc viņa teiktā, jābūt gataviem straujām izmaiņām situācijā saistībā ar koronavīrusu, un Zāļu departamentam uzdots izvērtēt kritiski nepieciešamo medikamentu pieejamību.

Igaunijas Veselības departaments vērtē koronavīrusa ievešanas no ārzemēm risku kā ļoti augstu un inficēšanās iespēju valstī kā augstu, norādīja Ratass.

"Valdība februārī un martā nodarbojās ar koronavīrusa izplatīšanās jautājumiem. Noformulēti seši mērķi: novērst tālāku vīrusa izplatīšanos, nodrošināt veselības aizsardzības sistēmas spēju cīnīties ar vīrusu un ārstēt slimību, paaugstināt cilvēku informētības līmeni, nodrošināt spēju tikt galā ar [vīrusa] netiešo ietekmi un nodrošināt normālu Igaunijas ekonomikas funkcionēšanu," sacīja Igaunjas premjers. 

Viņš norādīja, ka, ņemot vērā pašreizējo situāciju pasaulē, ekonomikā saistībā ar  koronavīrusa izplatīšanos Igaunijā ir izveidojusies ārkārtējā situācija. Saistībā ar to Igaunijas valdība izveidojusi komisiju un izstrādājusi vairākas rekomendācijas - atlikt pasākumus, kuros paredzēta vairāk nekā 100 cilvēku piedalīšanās un atlikt valsts iestāžu plānotās ekskursijas. Tiks arī ieviests tālruņa numurs 1247, pa kuru iedzīvotāji varēs lūgt sniegt informāciju par koronavīrusu.

Ratass arī sacīja, ka gadījumā, ja koronavīruss izplatīsies plašāk, jāpadomā par nepieciešamību slēgt visas mācību iestādes.

Līdz šim Igaunijā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 Igaunijā diagnosticēta 16 cilvēkiem. Lielākā daļa no viņiem inficējušies ārzemēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē