Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ungārijas premjers noraida Briseles pārmetumus par robežas slēgšanu

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns piektdien noraidīja Briseles pārmetumus par Ungārijas selektīvo aizliegumu ārzemniekiem ieceļot valstī pēc tam, kad tur strauji bija pieaudzis koronavīrusa gadījumu skaits.

Ieceļošanas aizliegums, kas būs spēkā vismaz mēnesi, neattiecas uz pārējo Višegrādas grupas valstu - Čehijas, Polijas un Slovākijas - pilsoņiem.

Robeža slēgta, šādi cenšoties apturēt pandēmijas importu no ārzemēm, skaidro Ungārijas valdība. Par ieceļošanas aizliegumu tika paziņots aizvadītajā nedēļā, bet tas ir spēkā no otrdienas.

"Viņi [Briselē] var teikt, ko viņi grib, bet, ar visu pieticību, mēs redzēsim, kā viņi tuvāko dienu laikā sekos mūsu rīcībpolitikai," intervijā sabiedriskajiem medijiem sacīja Orbāns.

"Neieviešot Ungārijas praksi, viņiem nav izredžu apturēt epidēmiju," viņš piebilda.

ES amatpersonas dod priekšroku vienotai pieejai attiecībā uz ceļošanas ierobežojumiem un oficiāli vērsušās pie Budapeštas saistībā ar šiem izņēmumiem, brīdinot, ka diskriminējoša attieksme pret dalībvalstīm pārkāpj  Šengenas zonas noteikumus.

Atbildot uz pārmetumiem, Orbāns sacīja: "Briseles birokrātiem ir jāsaprot, ka šo četru [Višegrādas grupas] valstu starpā ir ļoti cieša epidemioloģiskā sadarbība".

Valsts ar desmit miljoniem iedzīvotāju pandēmijā nav cietusi tik smagi kā citas Eiropas daļas. Kopumā tur reģistrēti 7382 inficēšanās gadījumi un 621 ar Covid-19 saistīts nāves gadījums.

Kopš augusta beigām jaunu inficēšanās gadījumu skaits strauji pieaudzis, un piektdien tika reģistrēts rekordaugsts jaunu inficēšanās gadījumu skaits - 459.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē