Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tēma

Mērķis šautuvē un dzīvē © DIENA

Biatlonā Ilmārs Bricis (50) vienīgais no Latvijas sportistiem ir izcīnījis divas pasaules čempionāta medaļas. Jau devīto gadu Ilmārs motivāciju atrod trenera darbā, un līdzīgi kā sportista gaitās viņam ir mērķis, ko jācenšas sasniegt.

Vai lāči pārņem Latviju? © DIENA

Šajā sēņošanas sezonā cilvēki sociālajos tīklos dalās ne tikai ar baraviku kalniem un gaileņu paklājiem, bet arī ar video, kuru galvenie varoņi ir lāči. Vai Latvijas mežos jāsāk bīties no sauciena "lācis nāk!"?

Izlaušanās volejbola smiltīs © DIENA

No jaunajām un perspektīvajām strauji Eiropas pludmales volejbola zvaigžņu lomai jāpielāgojas Tīnai Graudiņai (22) un Anastasijai Kravčenokai (23), kurām šajās dienās pašu mājās notiekošais Eiropas čempionāts ir pirmais nozīmīgais pārbaudījums pēc iepriekšējās – izlaušanās – sezonas.

Pierāda sevi trasē. Saruna ar autosportistu Reini Nitišu © DIENA

Pārmaiņas nodokļu sistēmā ar krietni ierobežotākām iespējām piesaistīt atbalstītājus pirms kāda laika pamudināja viņu pārsēsties rallija mašīnā. Taču tagad kaut kā neplānoti, bet, vārds pa vārdam – sarunu un sadarbības rezultātā –, Reinis Nitišs atkal startēs autosporta disciplīnā, kurā savulaik spoži sevi pieteica. 2014. gada sezonā Nitišs FIA pasaules rallijkrosa čempionāta kopvērtējumā Supercar klasē izcīnīja trešo vietu.

Lielā cilpa uz riteņa © DIENA

Prestižā Tour de France velobrauciena komandu prasības dalībnieka statusā izjutuši astoņi Latvijas riteņbraucēji. Par to, kas paliek aiz kadra, stāsta šī gada tūres debitants un ceturtā posma agresīvākais braucējs Krists Neilands, kā arī kādreizējie Latvijas velosporta panākumu kaldinātāji Romāns Vainšteins un Arvis Piziks.

Smaidīšana liek justies laimīgākam © DIENA

Pēc dzelzs priekškara krišanas pārvietošanās brīvību ieguvušos tautiešus pirmajos ārvalstu ceļojumos 90. gadu sākumā pārsteidza smaidīgie rietumnieki. Mūsu sabiedrībā tolaik nebija pieņemts izrādīt pārāk priecīgas grimases un pastāvēja uzskats, ka jāsmaida tikai laimes mirkļos.

Politiskā bumba hokeja laukumā © DIENA

Pirms trijiem gadiem Latvijā uzgavilēja par Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) lēmumu 2021. gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanas tiesības piešķirt Minskai un Rīgai. Taču pēc premjera Krišjāņa Kariņa ierosmes valdība tagad varētu lemt, ka Latvija nepiedalās pasaules hokeja čempionāta rīkošanā.

Pandēmijas Panorāma © DIENA

Jaunas darba metodes, jauni raidījumi, specializētas sadaļas un vējš maciņos jeb Kā pandēmijā strādāja Latvijas mediji gan nacionālā, gan reģionālā mērogā.

Slidenā zuša dzīve © DIENA

Šovasar pilsētas ielas krāšņo ne tikai daiļas politiķu ģīmetnes, kas sola labāku dzīvi rīdziniekiem, bet sliktāku – korumpantiem un citiem burlakiem, bet arī Pasaules Dabas fonda aicinājums sargāt zuti ar aizvērtu muti. Par pirmajām dekorācijām skaidrs, kāpēc tās redzam tagad un kad tās parādīsies nākamreiz. Ar zuti gan viss nav tik vienkārši, jo ar zuti vispār nekas nav vienkārši. Pēdējo aptuveni 40 gadu laikā Eiropas zuša populācija sarukusi aptuveni par 90 procentiem. Tā ir nopietna demogrāfiskā krīze, kam neviens demogrāfijas veicināšanas centrs pakaļ nedzied. Varbūt tā ir daļa no mutes aizvēršanas programmas

Ieslodzīti DidIsnejlendā © DIENA

Mēnešiem ilgai dzīvei "burbulī" jāpielāgojas pasaules labākajiem basketbolistiem un hokejistiem, kuri koronavīrusa Covid-19 pandēmijas pārtraukto sezonu nolēmuši pabeigt norobežoti no pārējās pasaules

Pārmaiņas restorānu šķīvjos © DIENA

Pēdējos pāris gados vides jautājumiem sāk pievērsties tie, kam vēl nesen nebija nekādas daļas ne gar klimata pārmaiņām, ne gar bioloģiskās daudzveidības sarukšanu, ne gar atkritumu kalniem sauszemē un zupām okeānā.

Jaudīgais krāsu salikums © DIENA

Jaunā māksliniece Laima Jurča par modi kā komunikācijas instrumentu, padomju laika atblāzmu savās kolekcijās un atbildību par izdarītajām izvēlēm.

Skudras lielā iespēja © DIENA

Rīgas Dinamo hokeja kluba vadītāji jūlija otrajā pusē kliedēja neziņu par komandas nākotni. Līguma parakstīšana ar ģenerālsponsoru Gazprom Export bija kā garantijas vēstule, ka komanda turpinās spēlēt KHL. Par galveno treneri tika apstiprināts pretrunīgi vērtētais Pēteris Skudra.

Zem asfalta ir pludmale? © DIENA

Jūnija sākumā medijus un sociālos tīklus pārplūdināja neredzēti skati – Rīgas ielās vairākkārt iekrita auto. Jā, tik tiešām iekrita, jo kā gan lai precīzāk noformulē procesu, kad spēkrats pēkšņi pazūd bedrē? Šie gadījumi radīja augsni jokiem. Kas īsti notiek Rīgā?

Bērnu liktenis – varas rokās © DIENA

No 1. septembra iecerēts aizliegt bērnu adopciju uz ārvalstīm. Atbalstu šādai idejai, kamēr nav izstrādāts jauns regulējums šajā jomā, konceptuāli paudusi Saeima. Pastāv šaubas, ka patiesais iemesls ir aizliegt adopciju uz ārzemēm pavisam. Tikmēr amatpersonas un nevalstiskās organizācijas kritizē Labklājības ministriju par bezdarbību un kritēriju trūkumu.

Zelta metiens Maskavā © DIENA(2)

Pirms 40 gadiem ventspilnieks Dainis Kūla Latvijas šķēpmešanas tradīcijas stiprināja ar uzvaru Maskavas olimpiskajās spēlēs. Trenera Māra Grīvas savdabīgās zīmes ar maisiņiem no tribīnēm, dopinga kontrolē piedāvātās analīzes no bērnudārza un vēl daudz citu interesantu atgadījumu Kūlas vērptajā atmiņu kamolā.

Noķert komētu aiz astes. NEOWISE Latvijas debesīs © DIENA

Līdz jūlija beigām Latvijas debesīs būs novērojama visnotaļ reta viešņa – spožā NEOWISE komēta, kas nākamreiz Saules sistēmā varētu atgriezties pēc 6800 gadiem. ''Komēta, kas pamazām sāk bālēt, atrodas pietiekami augstu, ir pietiekami spoža, un Lielais Lācis ir labs orientieris, lai ikviens interesents par to vēl varētu papriecāties,'' saka Latvijas Astronomijas biedrības valdes priekšsēdētājs Māris Krastiņš.

Vienādas lietas izskatās dažādi © DIENA

Cilvēki dažkārt mēdz dusmoties, ja citi nespēj saskatīt it kā acīmredzamas lietas. Taču ne viss ir tik vienkārši, kā sākumā šķiet. Izrādās, ka divi cilvēki vienu parādību patiešām redz atšķirīgi.

Augšup ceļošais kods © DIENA(7)

Tieši pirms simt gadiem, 1920. gada 25. jūlijā, Spilvē, tolaik Cementa fabrikas aerodromā, aizsākās unikāla tradīcija – tauta sanāca kopā, lai ''svētītu savas aviācijas gada svētkus'', apbrīnotu lidotājus un ziedotu naudu Latvijas armijas pirmo lidmašīnu iegādei. Spilves aviācijas svētki kļuva par grandiozu ikgadēju pasākumu un vienu no brīvās Latvijas visspilgtākajiem simboliem.