Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Tuvplānā

Jābeidz šķērdēt valsts naudu © DIENA

Dalīt valsts naudu pa labi un kreisi prēmijās ir ikgadēja Latvijas sporta tradīcija. Lai gan tās it kā tiek piešķirtas par izciliem sasniegumiem, paveroties uz sportistu sarakstu, nereti nākas izbolīt acis, ieraugot makšķerniekus, skrituļslidotājus un citus "zvērus", par kuru "izcilajiem" sasniegumiem uzzini tikai prēmiju paziņošanas brīdī. Sistēma noteikti ir jāmaina - iespējams, no šī mantojuma jāatbrīvojas uz mūžiem.

Piecus gadus pēc kārtas © DIENA

Haotiskajā 2020. gadā piekto reizi pēc kārtas kļuvu par Latvijas čempionu un arī oficiāli debitēju Latvijas valstsvienībā. Ceru jau šogad izmēģināt savus spēkus spēcīgākā līgā, bet, ja neizdosies atrast šādu klubu, 2021. gadā pārstāvēšu RFS vienību. Tāpat ceru, ka šogad pirmoreiz vienlaicīgi Latvijas izlasē laukumā iziešu gan es, gan mans brālis Ingars.

Saber miskasti automašīnā. Kaspara Gorkša trīs spilgtākie komandas biedri © DIENA

Komandu sporta veidos profesionālās karjeras līkloči bieži vien ļauj nokļūt neparastās vietās un liek meklēt kopīgu valodu laukumā ar visdažādākajiem cilvēkiem. Latvijas sportisti cīnījušies plecu pie pleca ar esošām, bijušām un topošām superzvaigznēm, huligāniem laukumā un ārpus tā, klusajiem ūdeņiem, balamutēm un cīņā saucējiem, arī vienkārši kolorītām personībām. Rubrikā Trīs komandas biedri aicinām nosaukt spilgtākos kolēģus karjeras gaitā. Šoreiz vārds bijušajam Latvijas futbola izlases kapteinim Kasparam Gorkšam, kuram spilgtu komandas biedru nav trūcis.

Vēlme noķert adrenalīnu © DIENA

Aizvadot abas šosezon sarīkotās starptautiskās sacensības ūdensmotosportā, sapratām, ka vēlamies tikt pie papildu adrenalīna, tāpēc debitēju minirallijā Latvija 2020 un ieguvu pavisam jaunu pieredzi. Nākotnē noteikti meklēsim vēl citus izaicinājumus, tomēr nākamā gada galvenais mērķis būs identisks kā šogad – beidzot kļūt par pasaules čempionu F4 klasē, lai varam tajā durvis aizcirst ar troksni.

Sapnis par stabilu sezonu © DIENA

Pēc šīs sezonas noslēdzās mans līgums ar līdzšinējo komandu Husqvarna. Vienība gribēja, lai palieku tās rindās, bet es pats to nevēlējos, jo gribējās lielāku brīvību. Līdz ar to esmu vienojies par divu gadu sadarbību ar rūpnīcas komandu GasGas. Nākamās sezonas galvenais mērķis būs braukt stabili un bez traumām.

Kurš tuvāk mērķim? © DIENA

Ceļā uz Eiropas čempionāta finālturnīru! Šāds sauklis svarīgajos novembra sabraukumos pavadīja Latvijas basketbola un futbola valstsvienības. Lai cik dīvaini tas izklausītos, iespējams, platāko soli pretī mērķim valsts svētku gaidās spēra Daiņa Kazakeviča vadītie tā dēvētie "11 vilki". Kādēļ? Jo aizkavējās Eiropas Nāciju līgas pagrabstāvā jeb vājākajā, D divīzijā.

Publicitātes loma © DIENA

Pēdējās nedēļās viļņošanos Latvijas sporta sabiedrībā izraisījuši jaunumi prioritāro sporta veidu noteikšanas procesā, un šomēnes šo jautājumu pēta arī Sporta Avīze.

Vasara virs Latvijas © DIENA

Pagājušās sezonas laikā sāku attiecības ar latviešu meiteni Elīzu. Brīdī, kad pandēmija aizvēra pasaules robežas, ilgstoši dzīvojām Latvijā un redzēju, cik šī valsts ir skaista. Tā kā mans hobijs un nākotnes profesija ir aviācija, kā arī man pieder vairākas privātās lidmašīnas, lielu daļu vasaras pavadījām virs Latvijas.

Biļete uz Tokiju printējas © DIENA

Šajā pavasarī biju sasniedzis ļoti labu sportisko formu, tomēr pandēmija atcēla martā Slovākijas pilsētā Dudincē plānotās sacensības. Līdz ar to mani pirmie sezonas mači bija vien oktobrī Ukrainā, kur, neskatoties uz sarežģīto nokļūšanu un neparocīgajiem laikapstākļiem, sasniedzu personīgo rekordu.