Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Tuvplānā

Džudo ģimenes loceklis © DIENA

Džudo cīkstonis Andrejs Pabērzis nupat nosvinējis savu 13. dzimšanas dienu, bet jau ir ļoti patstāvīgs, apzinīgs un ar lieliem mērķiem. Viņš katru rītu pirms skolas dodas skriet, bet ārpus treniņiem kopā ar draugu trenē akrobātikas trikus, jo, lai džudo sasniegtu augstus rezultātus, nepieciešams būt ļoti vispusīgam. Tālāk stāsta pats jaunais džudists!

Ceļā pretim tautas mīlestībai © DIENA

Pēc kārtējās neveiksmīgās sezonas nacionālo futbola valstsvienību šogad gaida lieli mači un arī lieli svētki, atzīmējot Latvijas futbola federācijas (LFF) simtgadi. Jau šomēnes ar spēlēm pret spēcīgo Melnkalni, Nīderlandi un Turciju Latvijas izlase uzsāks 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru, turklāt uz atklāšanas cīņu plāno atgriezties Skonto stadionā, vēlāk gan dodoties atpakaļ uz savu pēdējo gadu mājvietu stadionā Daugava. Par izlases gatavību un apņēmību pirms jaunā cikla stāsta LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Olimpiskā iespēja © DIENA

Ja šogad izdosies aizvadīt Tokijas olimpiskās spēles, tajās debiju piedzīvos karatē, turklāt šobrīd izskatās, ka 2024. gada spēlēs Parīzē sporta veids vairs programmā iekļauts nebūs. Konkurence uz katrai svara kategorijai atvēlētajām desmit ceļazīmēm ir milzīga, bet uzskatu, ka kvalificēties ir iespējams pat vairākiem Latvijas sportistiem.

Treneris bargāks par tēti © DIENA

Par Latvijas U-13 čempionāta futbolā Attīstības grupas pagājušās sezonas rezultatīvāko spēlētāju kļuva joprojām vien 12 gadu vecais Jegors Olijars. Jaunais sportists, kura tēvs Staņislavs savulaik bija viens no pasaules labākajiem barjersprinteriem, cer kādreiz spēlēt Barcelona vai Turīnas Juventus komandā, bet vispirms vēl Rīgas Futbola skolas rindās jāattīsta savas stiprākās īpašības.

Piecu gadu pauze © DIENA

Nesen piedzīvoju sen nebijušas emocijas un pēc piecu gadu pārtraukuma atgriezos basketbola laukumā, Eiropas Sieviešu basketbola līgas sabraukumā palīdzot Liepāja/LSSS komandai. Šādas sajūtas nevar iegūt nekur citur, tomēr sapratu, ka ar basketbolu paliksim tikai draugi.

Netaisnība marihuānas un kokaīna jautājumos © DIENA

Ar 1. janvāri spēkā stājies 2021. gada Pasaules Antidopinga kodekss, kurā pēc ilgām diskusijām ieviests ļaunprātīgi lietotu vielu regulējums, padarot stingrāku regulējumu pret tādām narkotiskām vielām kā marihuāna un kokaīns. Šim grozījumam ir ļoti būtiska nozīme, parādot domāšanas maiņu un izceļot sportistu veselību kā primāro vērtību.

Pirmajā rindā © DIENA

Ārste rezidente Ilva Bikanova Sporta Avīzes februāra numurā par pievēršanos vieglatlētikai, studijām ASV un cīņu pret Covid-19 pirmajās līnijās.

Putina pasūtītā mūzika © DIENA

Nevienam nav noslēpums, ar kādām metodēm Krievijas sports gadiem ilgi centies uzlēkt augstāk par savu pakaļu, labākās tradīcijas pārņemot no priekšteces Padomju Savienības. 2019. gada nogalē saņēmusi pērienu no Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA), Krievija iesniedza apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), kas lēma aizliegumu startēt lielajās sacensībās samazināt no četriem uz diviem gadiem. Vai soda mīkstināšana ir pamatota un Krievija pēc visām pastrādātajām neģēlībām saņēmusi mācību? Ļoti šaubos.

Jāstrādā konstruktīvā dialogā © DIENA

Prioritāšu noteikšana Latvijas sportā ir svarīga. Tomēr, pirms lemt par prioritāriem sporta veidiem, mums būtu jāsāk ar citu jautājumu – jāaktualizē mērķis sporta nozarei Latvijā kopumā: ko mēs kā sabiedrība sportā vēlamies paveikt un sasniegt, kāda ir sporta loma sabiedrībā?