Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijā

Pabriks: Krievija ir drauds nākamajiem pieciem, desmit gadiem

Latvija vēlas panākt, lai NATO samitā Madridē, kas norisināsies no 29.jūnija līdz 30.jūlijam, tiktu pieņemta alianses jaunā stratēģiskā koncepcija, jo kopš iepriekšējās stratēģiskās koncepcijas situācija ir mainījusies un Krievija ir kļuvusi par draudu nākamajiem pieciem, desmit gadiem, sarunā ar aģentūru LETA sacīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Vispirms jāmazina inflācijas sitiens © DIENA

Par inflācijas prognozēm, ekonomikas attīstības iespējām skarbos apstākļos un valsts atbalsta politiku Rolanda Pētersona saruna ar Latvijas Bankas prezidentu Mārtiņu Kazāku.

Rīgas Stradiņa universitāte gatava lēcienam © DIENA

Pie atbilstoša finansējuma universitāte sevi saredz pasaules labāko augstskolu piecsimtniekā. Par šīm ambīcijām, kā arī iecerēm attīstīt studiju programmas, pētniecību, starptautisko un digitālo jomu Rolandam Pētersonam stāsta RSU rektors profesors Aigars Pētersons.

Parādniekiem patīk veikt pārkāpumus, bet sodus maksāt nesteidz

Starptautiskajā tiesu izpildītāju dienā saruna ar Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāju Ivetu Kruku par to, kāda ir tiesu izpildītāju loma tiesiskuma nodrošināšanā, cik atbildīgi Latvijas iedzīvotāji izturas pret savām saistībām un vai pandēmija ir palielinājusi parādnieku skaitu.