Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Latvijā

Golubeva paužam neatlaidīgu atbalstu Ukrainas atjaunošanai

Pirmdien, uzrunājot klātesošos Prāgā notiekošajā Parlamentārajā konferencē par kopējo ārpolitiku un drošības politiku, kā arī kopējo drošības un aizsardzības politiku, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Marija Golubeva sacīja, ka "pauž neatlaidīgu atbalstu Ukrainas atjaunošanai un ticību Ukrainas tautas spējai pieņemt visus nepieciešamos lēmumus, lai panāktu Eiropas Savienības dalībvalsts statusu pēc iespējas ātrāk".

SPRK: Pastāv iespēja Latvijas gāzes tarifu mainīt biežāk nekā divas reizes gadā

Lai gan šobrīd spēkā esošā tarifu piemērošanas kārtība, kas noteikta ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) lēmumu, paredz tarifu vērtību pārskatīšanu saistītajiem lietotājiem divas reizes gadā, tomēr pastāv iespēja AS "Latvijas gāze" tarifu mainīt biežāk nekā divas reizes gadā, aģentūrai LETA skaidroja SPRK pārstāvji.

Kļaviņš: Cik spēcīgs ir jauno mājokļu tirgus pašreizējās megainflācijas apstākļos?

Augsta inflācija, bailes par tuvojošos apkures sezonu ar astronomiskām komunālo pakalpojumu izmaksām un neziņa par nākotni noteikti neveicina iedzīvotāju vēlmi tērēt uzkrājumus jauna mājokļa iegādei. Un tomēr es teiktu, ka tiem, kuriem jauna mājokļa iegāde ir aktuāla, šo lēmumu nevajadzētu atlikt. Pirmkārt, mājokļa izmaksas neveido tikai dzīvokļa pirkuma cena, bet arī ar tā uzturēšanu saistītie izdevumi. Otrkārt, neviens nezina, kā attīstīsies situācija otrreizējā mājokļu tirgū – vai dzīvokļi tipveida projektos kļūs lētāki, vai to cena būtiski nemainīsies, un kā tas ietekmēs pieprasījumu. Tāpat par jauno mājokļu pieejamību būtu jādomā valstiskā mērogā, veicinot atbilstošu normatīvo aktu iztrādi.

Ekonomikas ministrija: Neraugoties uz grūtībām, ekonomikā saglabājas izaugsme

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem, šā gada otrajā ceturksnī ekonomika pieauga par 3%, salīdzinot ar 2021.gada otro ceturksni, tomēr galvenie faktori, kas šogad negatīvi ietekmē izaugsmes tempu, ir lielā ģeopolitiskā nenoteiktība, straujais energoresursu cenu kāpums un izejmateriālu piegāžu ķēžu traucējumi Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ, aģentūrai LETA norādīja Ekonomikas ministrijā (EM).

Drošības dienests: Lēmumu par dabasgāzes termināļa projekta atbalstu valdība pieņēma, balstoties tās rīcībā esošajā informācijā

Valsts drošības dienests (VDD) atbilstoši savai kompetencei sniedza valdībai vērtējumu par abiem sašķidrinātās dabasgāzes termināļa projektiem, tomēr lēmumu, kuru projektu atbalstīt, pieņēma valdība, balstoties tās rīcībā esošajā informācijā, tajā skaitā specdienestu sniegtajos vērtējumos, aģentūrai LETA atzina dienestā.

Enerģētiskā krīze jāizsludina, nesagaidot vēlēšanas © DIENA

Par briestošās energokrīzes patiesajiem apmēriem, valdības kavēšanos ar krīzes oficiālu atzīšanu un tās menedžmenta izveidi, kāpjot uz Covid-19 pandēmijas grābekļa, ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) tautsaimniecības padomnieku Aino Salmiņu sarunājas Agnese Margēviča.

Latkovskis: Uz Krievijas uzvaru joprojām cerošajiem būs jāmainās

Tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri joprojām cer uz Krievijas uzvaru, būs jāmainās, nevis tiem, kas aizstāv demokrātiju un Latvijas valstisko neatkarību, sarunā ar aģentūru LETA pauda "Jaunās vienotības" (JV) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.