Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Latvijā

LIVA: Ne visas skolas iesaistīsies pedagogu streikā

Rudenī solītajā Latvijas pedagogu streikā iesaistīsies ne visas skolas, intervijā TV3 pieļāva Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidents un Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns.

Pirms vēlēšanām vēl varam gaidīt pārsteigumus © DIENA

Par valdības nespēju sabiedrībai saprotamā veidā risināt enerģētikas krīzi, partiju reitingu ticamību, vēlēšanu kampaņu un premjera amata kandidātiem Rolanda Pētersona saruna ar sociologu, Latvijas faktu vadītāju Aigaru Freimani.

Pārmaiņas bremzē shēmošana © DIENA

Par krīzes izaicinājumiem un politiķu neprofesionālisma iemesliem Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidentu Aigaru Rostovski.

EM: Inčukalnā ir rezervēts pietiekams dabasgāzes apjoms mājsaimniecību vajadzībām

Saskaņā ar vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") sniegto informāciju, uz AS "Latvijas gāze" vārda Inčukalna pazemes gāzes krātuvē tiek glabāta dabasgāze vairāk nekā nepieciešams mājsaimniecību nodrošināšanai ar dabasgāzi, aģentūru LETA informēja Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāvji.

Rinkēvičs: Līdzīgi domājošām valstīm jāizolē Krievija starptautiskajos formātos

Līdzīgi domājošām valstīm ir jāsadarbojas vēl ciešāk, izolējot Krieviju starptautiskajos formātos un veicinot izpratni par Krievijas pret Ukrainu sāktā kara nopietnajām globālajām ekonomiskajām un humanitārajām sekām, tiekoties ar Jaunzēlandes parlamenta priekšsēdētāja vietnieku Adrianu Ruravi, uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Eksperti: Enerģijas cenu dēļ iedzīvotāji meklēs kompaktākus un ilgtspējīgākus dzīvošanas risinājumus

Augošās energoresursu cenas liks iedzīvotājiem meklēt iespējas, kā nodrošināties pret nekustamā īpašuma uzturēšanas izmaksu un komunālo maksājumu kāpumu, un jau tuvākajā laikā būs vērojama pieaugoša interese par pārcelšanos no sērijveida vai pirmskara namu dzīvokļiem uz kompaktām energoefektīvām privātmājām vai uz mazākiem dzīvokļiem, secinājuši būvniecības un energoefektivitātes eksperti Latvijas nekustamo īpašumu darījumu asociācijas un bankas "Citadele" organizētajā diskusijā.

Jāatceras ne tikai uzvaru brīžos © DIENA

Par paralimpisko sportu un brīvprātīgā darba niansēm Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Paralimpiskās komitejas sabiedrisko attiecību un projektu vadītāju Zani Skujiņu.

Mediķu arodbiedrība: ceram uz premjera izpratni © DIENA

Par iecerēto veselības aprūpes darbinieku streiku, viņu prasībām, Veselības ministrijas un valdības attieksmi pret mediķiem Rolanda Pētersona saruna ar Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāju Valdi Keri.