Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Latvijā

Latvijas Zaļais punkts: Partiju īsajās programmās trūkst konkrēta piedāvājuma resursu ilgtspējīgai izmantošanai

Ģeopolitiskā situācija un straujais cenu kāpums ir aktualizējis jautājumus par resursu ilgtspējīgāku izmantošanu, tomēr to kandidātu sarakstu 4000 zīmju programmās, kas saskaņā ar socioloģiskajām aptaujām varētu iekļūt 14.Saeimā, piedāvājums resursu ilgtspējīgā izmantošanā ir virspusējs un aprobežojas ar vispārīgām frāzēm, aģentūrai LETA sacīja AS "Latvijas Zaļais punkts" pārstāvji.

Lai ko mainītu, lēmumam jānāk no pašas baznīcas © DIENA

Par cēloņiem un sekām Valsts prezidenta likumdošanas iniciatīvai par Latvijas Pareizticīgās baznīcas neatkarību no Maskavas patriarhāta ar Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes profesoru Valdi Tēraudkalnu sarunājas Agnese Margēviča.

FM: Turpmākajos mēnešos patēriņa cenu kāpums atkal paātrināsies

Ņemot vērā elektroenerģijas tarifu palielinājumu šā gada septembrī un gaidāmo siltumenerģijas tarifu palielinājumu tuvākajos mēnešos vairākās pašvaldībās, tostarp Rīgā, paredzams, ka turpmākajos mēnešos patēriņa cenu kāpums atkal paātrināsies, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

Nepietiekami izdiskutēta iecere © DIENA

Par Izglītības ministrijas virzīto augstākās izglītības finansēšanas jauno modeli Andis Sedlenieks sarunājas ar Vidzemes Augstskolas rektora pienākumu izpildītāju, asociēto profesori un vadošo pētnieci Agnesi Dāvidsoni.

Muižniece: turpināsim sarunas ar LIZDA un valdības pārstāvjiem pedagogu darba apstākļu uzlabošanai

“Kaut arī juridiski šobrīd ar Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību nav panākta vienošanās par arodbiedrības izteikto prasību izpildi, es turpināšu sarunas gan ar Finanšu ministriju, gan Ministru prezidentu un valdības kolēģiem, lai rastu jebkādus risinājumus, kā šajā situācijā uzlabot ikviena skolotāja darba apstākļus un līdzsvarot slodzi,” pēc 7. septembrī notikušās pedagogu streika izlīgšanas komisijas sacīja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.