Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Reklāmraksti

Reklāmraksts

Kā rūpēties par savu auto, lai tas kalpotu ilgāk

Nav nekāds noslēpums, ka mašīnas iegāde nav lēts process. Neatkarīgi no tā, vai priekšroku dod jaunam vai lietotam auto, visticamāk, nāksies atvadīties no četru ciparu summas. Tieši tāpēc ir svarīgi parūpēties, lai dārgā investīcija būtu izmantojama ilgāku laiku. Kā to izdarīt? Ir vairākas darbības, kas var būtiski paildzināt tava auto mūžu. To skaidrojam raksta turpinājumā.
Reklāmraksts

Vērtīgi ieteikumi, kā ilgāk saglabāt ziedus svaigus

Ziedi ir izcila dāvana jebkurā īpašā dzīves notikumā. Ja kaut reizi esi saņēmis daiļu ziedu pušķi, tad noteikti vari piekrist – puķes spēj radīt prieku jebkurā telpā un uzmundrināt pat vispelēcīgākajās dienās. Taču, saņemot skaisto dāvanu, nākas sastapties arī ar lielu izaicinājumu. Ko darīt, lai ziedi saglabātos svaigi pēc iespējas ilgāk? Kā nepieļaut, lai daiļā dāvana nenovīst jau nākamajā dienā? To skaidrojam raksta turpinājumā.
Reklāmraksts

10 interesanti fakti par degvielas uzpildes stacijām

Agrāk degvielas uzpildes stacijas bija vieta, kur uzpildīt spēkrata degvielas tvertni, bet mūsdienās tās ir kļuvušas daudz funkcionālākas – tajos varam iegādāties dažādas auto preces, ēdienus, dzērienus un preces mājai un aktīvajai atpūtai, kā arī tās veicina sava zīmola atpazīstamību.
Reklāmraksts

Metāla garāžas un metāla angāri – Mārupē pie Domus Angāriem

Saimniecībā vai uzņēmumā radusies vajadzība pēc vēl kādas palīgēkas? Metāla garāža vai metāla angārs tādai vajadzībai ir ātrs un izdevīgs risinājums. Domus Angāri ir profesionāls būvniecības risinājumu uzņēmums, kas jau 15 gadus Latvijas tirgum piedāvā metāla garāžas un metāla angārus.
Reklāmraksts

Motora dzesēšanas daļas

Iekšdedzes dzinēja detaļas darbības laikā tiek pakļautas ļoti augstām temperatūrām, un bez papildus siltuma izvades tā darbība ir neiespējama. Dzinēja dzesēšanas sistēmas galvenais mērķis ir dzesēt darbojošās dzinēja detaļas. Nākamais svarīgākais dzesēšanas sistēmas uzdevums ir apkures gaisa sildīšana salonā. Turbopiedziņas dzinējos dzesēšanas sistēma samazina saspiešanai izmantojamā gaisa temperatūru cilindros, savukārt automašīnās ar automātisko ātrumkārbu dzesē darba šķidrumu kārbā. Dažās auto modeļos ir iebūvēts eļļas dzesētājs, kas nodrošina papildu dzesēšanu dzinēja eļļas smērēšanas sistēmā.
Reklāmraksts

Pārnēsājamie seifi: Kādas ir to priekšrocības?

Ceļošana neapšaubāmi ir viena no aizraujošākajām un iespaidīgākajām pieredzēm, kas nav aizstājama ne ar ko citu. Taču, tas nav tik vienkārši - sapakot somas, rezervēt lidojumu un nokļūt savā iecienītajā galamērķī. Jums ir jāizplāno virkne lietu, piemēram, lidojumu grafiks, naktsmītnes, maršruts un daudz kas cits. Papildus tam visam, ir viena īpaša problēma, kas jums jārisina, pirms tā sabojā visu jūsu ceļojuma plānu - jūsu mantu drošība.
Reklāmraksts

Jauni elektromobiļi Latvijā tiek pirkti arvien biežāk. Vai uzlādes vietas pietiks visiem?

Nav noslēpums, ka katram sevi cienošam šoferim ir savs mīļākais benzīntanks, kur uzpildīt savu degvielas auto. Un par spīti tam, cik daudz priekšrocības varētu sniegt elektroauto, daudziem vadītājiem viena no svarīgākajām prioritātēm ir un paliek ērta auto uzpilde. Neskatoties uz to, cik daudz elektroauto uzlādes vietas ir Latvijā, daudziem šķiet, ka risks palikt ceļmalā ar elektromobili joprojām ir pārāk liels. Jauni elektromobiļi Latvijā ienāk pastāvīgā plūsmā un to uzlādes infrastruktūra neizbēgami nāk tiem līdzi.
Reklāmraksts

Filtri – auto rezerves daļas

Ja vēlaties, lai jūsu iemīļotais auto brauktu kā īsts čempions, noteikti pievērsiet uzmanību tā filtriem. Pat viens aizsērējis filtrs var izraisīt problēmas un ietekmēt automobiļa īpašības. Šajā gadījumā ieslēdzas eļļas līmeņa indikators, iespējams auto jaudas kritums, var parādīties tumšie dūmi un notikt dzinēja darbības apstāšanās. Šajā rakstā mēs aplūkosim dažādus filtrus, kas atrodami automašīnā, un iemeslus to regulārai nomainīšanai.
Reklāmraksts

Amortizatoru remonts

Viens no visbiežāk sastopamajiem amortizatora bojājumiem ir darba šķidruma noplūde caur bojātu blīvējumu. Ir vairāki iemesli, kāpēc tas notiek, un galvenais ir berze. Blīvējuma daļa var vienkārši nolietoties, bet gadās, ka amortizators sāk “svīst” vai noplūst, pat neiztērējot pusi no tā resursa.
Reklāmraksts

Lietotas auto riepas? - Vai tā tiešām ir laba izvēle?

Mainoties sezonai, vismaz reizi gadā katrai automašīnai nākas mainīt riepas, un tad kārtējo reizi rodas jautājums, ko izvēlēties - jaunas vai lietotas riepas? Jaunas riepas parasti prasa lielāku finansiālo ieguldījumu, tādēļ biežākā automašīnu īpašnieku izvēle tomēr ir lietotas riepas. Statistikas dati liecina, ka lietotas riepas Latvijā izvēlas aptuveni 60% no visiem automašīnu īpašniekiem. Vai tā tiešām ir laba izvēle un kāpēc labāk būtu iegādāties jaunas riepas savam auto? Vairāk par to lasiet šī raksta turpinājumā!
Reklāmraksts

Kādas investīcijas ir nepieciešamas biznesa attīstībai?

Biznesa attīstība un izaugsme mūsdienu tirgus apstākļos ir kritiski svarīgs faktors, lai uzņēmums spētu veiksmīgi pastāvēt un konkurēt. Uzņēmumu attīstības iespējas ir plašas un katram ir iespēja izvērtēt savam biznesam būtiskāko virzienu un mērķus, kuros pavisam noteikti ir vērts investēt. Lūk, virzieni, kuros uzņēmums var investēt, lai veicinātu sava biznesa attīstību.
Reklāmraksts

Kas ir komutators un kad tas ir nepieciešams?

Neliela datoru tīklā ierīkošana, savienojot vairākus datorus un citas tīkla ierīces, piemēram, koplietojamu datu glabāšanas ierīci un koplietošanas printeri vienā tīklā, ir ikdienišķa nepieciešamība nelielam uzņēmumam vai pat mājas birojam.
Reklāmraksts

Vai zināt, kāds ir jūsu kafijas automāta kalpošanas laiks un kad to nomainīt pret labāku?

Vai jūsu kafijas automāts knapi vēl strādā? Kad iegādājaties kafijas automātu, cik ilgu laiku tas jums kalpos, pirms būs jāpērk jauns? Visi šie jautājumi ir ļoti svarīgi. Neviens nevēlas ieguldīt līdzekļus kafijas automātā un pēc dažiem lietošanas mēnešiem konstatēt, ka tas vienkārši vairs nespēj paveikt savu darbu. Ja par kafijas automātu gatavojaties tērēt daudz naudas, ir vēl jo svarīgāk, lai tas kalpotu gadiem ilgi.
Reklāmraksts

Dzeramā ūdens attīrīšana mājās vai birojā

Ūdens mums tāpat kā ikvienai dzīvai būtnei ir vajadzīgs gana bieži un regulāri. Cik daudz ūdens jādzer katru dienu cilvēkiem? Ārstu viedokļi te dalās, taču kopējā rekomendācija parasti ir dienā izdzert no viena līdz trīs litriem ūdens.
Reklāmraksts

Darījumu e-pasta ziņojumu izgaismošana: visaptverošs ceļvedis ikdienas lietotājiem

Digitālās komunikācijas pasaulē e-pastiem ir būtiska loma mūsu personīgajā un profesionālajā dzīvē. Kamēr vien saņemam dažāda veida e-pastus, ir svarīgi saprast darījumu e-pasta nianses. Šajā iesācējiem draudzīgajā ceļvedī noskaidrosim, kas ir darījumu e-pasta ziņojumi, kā tie darbojas un izskaidrosim šo ziņojumu dažādo veidu mērķi. Lasiet vairāk, lai gūtu labāko praksi un maksimālu labumu no šīm būtiskajām komunikācijām.
Reklāmraksts

Kas ir ceļojumu apdrošināšana un kāpēc izvēlēties apdrošināties?

Klāt gada siltie mēneši, un tas nozīmē, ka liela daļa cilvēku plāno izmantot savus ikgadējos atvaļinājumus. Lielākā daļa cilvēku atvaļinājuma laikā izvēlas doties ceļojumā, kur gūt jaunas emocijas un pieredzi. Viena no svarīgākajām lietām, kas jāapdomā, dodoties ceļojumā - apdrošināšana. Neatkarīgi no tā, cik garš ir ceļojums un kāds ir ceļojuma mērķis, apdrošināšanai vajadzētu būt neatņemamai ceļojuma sastāvdaļai. Kas ir ceļojuma apdrošināšana un kāpēc vajadzētu apdrošināties? Par to lasiet šī raksta turpinājumā!
Reklāmraksts

Auto īre ilgtermiņā var būt lētāka par tā iegādi

Saskaņā ar CSDD statistiku 2023. gada pavasarī Latvijā ir reģistrēti vairāk kā 700 tūkstoši darba kārtībā esošu vieglo transportlīdzekļu. Lielākā daļa šo automašīnu ir vecākas par desmit gadiem un par to mēs katrs varam pārliecināties, vērojot auto kustību pa valsts ceļiem.
Reklāmraksts

Dažādu saderināšanās gredzenu plusi un mīnusi

Saderināšanās gredzenu piedāvājums ir plašs un materiāli, no kuriem tos veido, dažādi. Protams, izskatam ir liela nozīme, tomēr katram materiālam ir gan trūkumi, gan priekšrocības. Tāpēc, esam apkopojuši saderināšanās gredzenu populārāko materiālu plusus un mīnusus.
Reklāmraksts

Skaists un veselīgs smaids

Skaists un veselīgs smaids ir svarīgs gan estētiski, gan vispārējās veselības ziņā. Zobārsti var palīdzēt saglabāt smaidu veselīgu un skaistu, bet jums jānodrošina regulāra zobu tīrīšana un profilakse. Regulāra un pareiza mutes higiēna var novērst zobu slimības, piemēram, kariesu un gingivītu, kas var radīt sāpes un diskomfortu. Tāpat zobārsti var palīdzēt uzlabot smaida izskatu, izmantojot, piemēram, balināšanu, kapes vai zobu implantus.