Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Māksla

RIBOCA3 tiek pārcelta uz 2023. gadu

Reaģējot uz reģionā notiekošo karu, trešā Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle (RIBOCA3) pārcelta uz 2023. gada vasaru. Iepriekš Renē Bloka kūrēto izstādi Cieņas vingrinājumi bija plānots atvērt šī gada 15. jūlijā, informēja biennāles pārstāve Krista Luīze Priedīte.

Liepājas koncertzālē atklās starptautiski atzītā dizaina biroja H2E izstādi Iz-aicinājums

No 14. aprīļa līdz 8. jūnijam Liepājas koncertzāles Lielais dzintars mākslas telpā Civita Nova būs skatāma starptautiski atzītā dizaina biroja H2E izstāde Iz-aicinājums. Tā piedāvās aplūkot vērtības, kas mijas cauri dizaina biroja 15 gadu laikā radītajiem projektiem, kuri spilgti iezīmējušies dažādās Latvijas vietās, to skaitā arī Liepājā, informēja Liepājas koncertzāles pārstāve Anita Lazdeniece.

DMDM piedāvā divas jaunas pastāvīgās ekspozīcijas

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Rīgā, Skārņu ielā 10) 12. aprīlī ver durvis divām jaunām pastāvīgajām ekspozīcijām Klasiskās vērtības un Dizaina process, kas būs aplūkojamas muzeja 2. un 3. stāvā, informēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.

RIXC galerijā būs skatāma Zanes Zelmenes izstāde Neredzamo ainavu ceļvedis

Ceturtdien, 31. martā, plkst. 18.00 RIXC galerijā, Lenču ielā 2 tiks atklāta mākslinieces Zanes Zelmenes izstāde Neredzamo ainavu ceļvedis. Balstoties uz Hjū Evereta kvantu fizikas daudzo pasauļu teoriju un mākslinieces “apzināto” sapņu pieredzi, izstādes imersīvajā video instalācijā, sapņi tiek pētīti kā potenciāli portāli uz paralēlajām pasaulēm, kas ir atzarojušās no mūsējās…