Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Māksla

Karostas ūdenstornī notiks lekcijas par mākslas darba tapšanas procesu

Šovasar ar Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu Karostas ūdenstorņa mākslinieku rezidence piedāvā bez maksas noklausīties lektoriju Mākslas anatomija. Jau šo sestdien, 9. jūlijā pulksten 17 tēlnieks Egons Peršēvics lasīs lekciju par tēlniecību, piedāvājot iepazīt mākslas darba tapšanas procesu no idejas līdz gatavam rezultātam.

Lielajā dzintarā atklās Alekseja Naumova personālizstādi

Liepājas koncertzāles Lielais dzintars mākslas telpā Civita Nova no 15. jūlija līdz 25. septembrim skatāma latviešu gleznotāja un mākslas pedagoga Alekseja Naumova košo un vērienīgo gleznu izstāde Vīnogulāji, dārzi, parki un citas ainavas, kas aicina aplūkot plašo pasauli mākslinieka acīm.

Jūrmalas muzejā atklātas jūras tematikai veltītas izstādes

No 6. jūlija Jūrmalas muzejā būs skatāmas Starptautiskās jūras tematikai veltītās biennāles Marīna starpgada izstādes – QBA jeb Martina Kaares (Igaunija) gleznas, Andra Kaļinina eļlas glezniecības izstāde, kā arī izstāde no Latvijas muzeju kolekcijām Jūrmalas gleznās un grafikā. iz vēstures, kas reflektē uz 1936. gadā notikušo Jūrmalas Latviešu biedrības peldsezonas laikā organizēto pirmo mākslas izstādi Jūrmala gleznās Majoros.

ISSP skola aicina pieteikties divu gadu programmai

Līdz 24. jūlijam atvērta pieteikšanās ISSP skolas kursam Attīstot fotogrāfijas valodu – divu gadu neformālās izglītības programmai laikmetīgajā fotogrāfijā, ko vada Latvijā un starptautiski pazīstami fotogrāfi un mākslas eksperti. Nodarbības sāksies 2022. gada septembrī un ir paredzētas dalībniekiem ar priekšzināšanām.

Rundāles pils muzejā varēs aplūkot Ļvivas baroka meistaru skulptūras

Rundāles pils muzeja izstāžu zālē pils staļļos no 6. jūlija līdz 31. augustam varēs aplūkot izstādi Baroka tēlniecības mistika: Johans Georgs Pinzels un citi 18. gadsimta Ļvivas meistari. Izstādē būs iespējams apskatīt 20 izcilā vēlā baroka laikmeta tēlnieka Johana Georga Pinzela (ap 1720?–1761?), kā arī citu Ļvivas reģiona meistaru koka skulptūras.