Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Māksla

Foto: Modes muzejā būs apskatāma izstāde Modes šedevri

No 17. jūnija Modes muzejā būs apskatāma izstāde Modes šedevri. Vērtīgie un vizuāli iespaidīgie eksponāti no Modes muzeja kolekcijas aptver laikposmu no 18. gadsimta līdz pat mūsdienām: no franču galma tērpa līdz Aleksandra Makvīna kleitai. Izstādes uzmanības centrā ir trīs svarīgi modes aspekti – amata meistarība, radošums un bizness.

Galerijā Daugava skatāma izstāde Ainavas dramaturģija

Galerijā Daugava no 15. jūnija līdz 30. jūlijam skatāma izstāde Ainavas dramaturģija, kurā eksponētas Līgas Purmales, Ilzes Avotiņas, Daces Lielās, Vijas Zariņas, Daigas Krūzes, Alekseja Naumova, Andra Eglīša gleznas, informēja galerijas pārstāvji.

Jānis Deinats tiksies ar izstādes apmeklētājiem

Mākslas galerijā MuseumLV 14. jūnijā plkst. 17.30 norisināsies Jāņa Deinata tikšanās ar skatītājiem izstādē Jānis Deinats. Laiki. Tik salda, kurā varēs noklausīties autora stāstīto par portretu tapšanas vēsturi un viņa tikšanos ar portretējamiem cilvēkiem.

Notiks Baltijas un Ziemeļvalstu mākslas, zinātnes un zaļā dizaina simpozijs par Vairāk nekā cilvēku ekoloģijām

Šīs nedēļas nogalē no 11. līdz 12. jūnijam RIXC rezidencē "Lauki" (Talsu rajonā, mājās "Saliņas") un Irbenes radioteleskopā norisināsies starpdisciplinārs Baltijas un Ziemeļvalstu mākslas, zinātnes un zaļā dizaina simpozijs par Vairāk nekā cilvēku (More-than-Human) ekoloģijām, kura ietvaros norisināsies mākslinieku, zinātnieku un dizaineru vadītas radošās darbnīcas un diskusijas par dabas, atjaunojamās enerģijas, zinātnisko datu un sensoro tehnoloģiju praksi un metodoloģiju, veidojot starpdisciplināru platformu dialogam un plašākām diskusijām par ilgtspējīgas nākotnes vīzijām mākslā, zinātnē un dizainā. Simpoziju organizē Jauno mediju kultūras centrs RIXC sadarbībā ar starpdisciplināru Ziemeļvalstu-Baltijas mākslinieku, pētnieku un organizāciju tīklu State of the Art (SOTAN).

Cēsīs atklās izstādi, kas pielāgota cilvēkiem ar funkcionāliem redzes traucējumiem

Pirmo reizi Latvijā radīta vizuālās mākslas izstāde, kas pielāgota cilvēkiem ar funkcionāliem redzes traucējumiem. Izstādē ar attēlu saturu var iepazīties klausoties audio aprakstus jeb tiflo komentārus, bet telpā orientēties palīdz taktilās zīmes. Multimediālā izstāde Neredzamās dzīves no 9. jūnija pieejama Vidzemes koncertzālē Cēsis.

Eiropas kultūras galvaspilsētā Ešā skatāmi mākslinieku Raita un Rasas Šmitu darbi

Eiropas Kultūras galvaspilsētā 2022 – Ešā ir apskatāma izstāde Earthbound – In Dialogue with Nature (Zemessaites – dialogs ar dabu), kurā izstādīti 19 starptautiski atzītu mākslinieku darbi, kas pēta cilvēku komplicētās attiecības ar dabu. Izstādē piedalās arī Latvijas mākslinieki Rasa Šmite un Raitis Šmits ar Virtuālās Realitātes (VR) mākslas darbu Atmosfēriskais mežs. Savukārt izstādes atklāšanas programmā piektdien, 3. jūnijā plkst. 17.00 māksliniece Rasa Šmite piedalās ar performanci Sveķu eksperimenti.