Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Māksla

Siguldā atklāta Ata Ieviņa izstāde Faraona dārgumi: ikonas, relikvijas, konservi

Kultūras un mākslas telpā Siguldas devons atklāta spoža mākslinieka Ata Ieviņa izstāde. Izstādē Faraona dārgumi: ikonas, relikvijas, konservi redzamās asamblāžas un instalācijas ir Ata Ieviņa pēdējo gadu laikā radītie vizuālie stāsti, kas realizēti ar dažādu tehniku un glezniecisku elementu palīdzību. Izstādes iekārtojuma scenogrāfiju veidojusi kuratore Maira Dudareva.

Aicina piedalīties vides objekta Laika kapsula radīšanā

Brīdī, kad laiks un tā esība ir nozīmīgāka un svarīgāka kā jebkad agrāk, Grīziņkalna parkā 20., 21. un 30. maijā iepretim Glass Point studijai tiks radīts un atklāts vides objekts Laika kapsula programmas Radošā Eiropa un LR Kultūras ministrijas atbalstīta projekta Imagining Sustainable Glass Network Europe ietvaros. Projektā aicināts piedalīties ikviens, lai dotu iespēju jaunām auditorijām atklāt stikla mākslu.

Šā gada Rīgas fotomēnesis iedvesmojas no dekadentiem © DIENA

"Šā gada Rīgas fotomēnesis piedāvās mākslas un mūzikas programmu, kas būs tieša, brutāla, neracionāla, izaicinoša, sarkastiska, iedvesmojoša, uzskatot, ka tieši šāda māksla var palīdzēt glābt cilvēci no iznīcības," par šā gada starptautisko fotogrāfijas festivālu saka tā direktors Arnis Balčus.

Cēsu Mākslas festivāls izziņo šā gada notikumus

Šā gada 9. jūlijā Cēsīs tiks atklāts sešpadsmitais Cēsu Mākslas festivāls, kas piedāvās daudzpusīgu notikumu programmu ikvienai mākslas mīļotāja gaumei. Festivāls norisināsies līdz 14. augustam.

Tuvojas dekadence. 23. maijā sāksies Rīgas fotomēnesis

23. maijā sāksies Rīgas fotomēnesis, kura tēma šoreiz būs dekadence. Festivāls piedāvās mākslas un mūzikas programmu, kas būs tieša, brutāla, neracionāla, izaicinoša, sakrastiska, iedvesmojoša, uzskatot, ka tieši šāda māksla var palīdzēt glābt cilvēci no iznīcības, informēja Rīgas fotomēneša direktors Arnis Balčus.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā būs skatāma izstāde par modes arhetipiem

No 25. maija līdz 25. septembrim Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Rīgā, Skārņu ielā 10) būs skatāma izstāde Vêtements modèles. Modes arhetipi – nozīmīgākais Latvijā realizētais kultūras projekts sakarā ar Francijas Republikas prezidentūri Eiropas Savienības Padomē, informēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pārstāve Natālija Sujunšalijeva.

Krimplēnmānija. Modes kliedziens padomju skapī © DIENA

Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā Brīvības bulvārī 32 aplūkojama izstāde, kas daudziem XX gadsimta 70. gados dzimušajiem ļaus atmiņās satikties ar savām mammām – tik jaunām, skaistām un "ārzemnieciskām" krimplēna kleitās, bikškostīmos un mētelīšos.