Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

5 rituālu komplekss labam naktsmiegam

Zināms, ka miega kvalitāti ietekmē tas, kā pirms gulētiešanas sevi tam esam noskaņojušas. Tādēļ šoreiz Sieviešu Klubs fizioterapeitei Kristīnei Stalīdzānei jautā, kā sagatavoties miegam, lai nākamajā rītā atkal piedzimtu no jauna! 1. Noskalojies!Pirms došanās gulēt vari ieiet vannā vai dušā un noskalot visas dienas rūpes. Šai procedūrai jābūt relaksējošai un baudāmai, ne stimulējošai! Tātad to veic nevis ar mērķi nomazgāties, bet gan aizskalot visus dienas notikumus.

Centies iztēloties, kā ar katru notecējušo ūdens pilīti, tie visi aizplūst! Pacensties izsekot ūdens plūsmai – tas ļoti labi palīdzēs koncentrēties uz savu ķermeni.

2. Tēja
Tad, kad aizskalots viss, dienas laikā uzkrātais stress, malkojot tēju, vismaz piecas minūtes ieteicams mierīgi pasēdēt klusumā, neko nedarot.

3. Iekārtojies ērti!
Pēc tam iekāp gultā un ērti iekārtojies. Ērti, tas nozīmē, ka tu apgulies un sāc analizēt ķermeni no pēdām līdz pat pakausim. Tad apdomā, vai ērti jūtas papēži, ceļi, gūžas un pārējās ķermeņa daļas, un viss ķermenis kopumā!

4. Elpošana

Tad vari pievērst uzmanību elpošanai, un to sajust. Galvenais censties izbaudīt klusuma brīdi un savu elpošanu nevis plānot, ko darīsi rīt! Sajūti, ka tu vienkārši esi un dodies gulēt.

Miegu pielīdzina nāvei. Tādēļ, lai nākamajā rītā atkal piedzimtu no jauna, vakaru pirms iemigšanas centies pavadīt bez stresa, mierīgi un klusumā!

Bieži vien cilvēkiem ir paniskas bailes no nāves kā tādas, tādēļ bezmiegs nereti rodas tādēļ, ka ir bailes aizmigt.

5. Ja neizdodas iemigt

Tad, ja iekārtojoties gultā, neiznāk iemigt, vari nodoties meditācijai. Sākumā centies sajust, kura ir vissaspringtākā ķermeņa daļa un tad to atbrīvo, caur šo vietu paelpojot, gluži kā atverot logu un to izvēdinot!

Pēc tam savā ķermenī sameklē vispatīkamāko, visjaukāko vietiņu, kurā tu gribētu pabūt. Tad centies sajust, ka tajā atrodies.

Atceries, ka šī vietiņa tavā ķermenī ir tā, kurā vienmēr vari atgriezties! Arī stresa situācijās vari iedomāties, ka tu tajā esi un šādi, ar sava ķermeņa palīdzību, ikreiz atgriežoties „mājās” pie sevis, sajust un izbaudīt komfortu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko