Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pērkons atkal dārdēs Ogres estrādē

30 gadu pēc leģendārās grupas Pērkons tikpat leģendārās uzstāšanās Ogres estrādē, pēc kuras grupas fani koncertā gūto emociju uzplūdā izdemolēja divus pasažieru vagonus, turpat Ogrē jau šonedēļ tiks aizsākta jauna tradīcija. 22. augustā gaidāms vērienīgs koncerts Kulakova nakts, kurā piedalīsies ne tikai paši pērkonieši, bet arī tādas populāras Latvijas grupas kā Menuets un Instrumenti.

Rīkot šādu koncertu organizatorus pamudinājusi Pērkona līdera Jura Kulakova personība, talants un mūzika. "Kulakova nakts ir plānota kā tradīcija. Noteikti. Viņš vienkārši ir pelnījis, lai tāds pasākums būtu," saka pasākuma producents Sandris Mohovikovs. Sākotnēji bijusi doma Kulakova nakti rīkot Kulakova dzimtajos Līvānos, tomēr organizatori izlēmuši 30 gadu pēc nozīmīgā Ogres koncerta atzīmēt turpat Ogrē.

Pāris dienu pirms pasākuma organizatoru mobilie telefoni ir karsti - cilvēki nepārtraukti zvana un interesējas. "Leģendārajā Pērkona koncertā bija 5000 klausītāju - ja tie visi pieci būs arī šoreiz, tas būs brīnišķīgi," smejas Mohovikovs. Viņš uzsver, ka Pērkons ir viena no retajām latviešu grupām, kuru mīl ne tikai vidējās un vecākās paaudzes klausītāji, bet arī jaunieši. Muzikoloģe Daiga Mazvērsīte par Pērkonu saka - grupai Latvijā ir nepārvērtējama nozīme. "Būtībā tas ir vietējo rokmūziķu un publikas sociālais atpestītājs. Gari mati, tik dabiska un brīva uzstāšanās maniere, tik agresīvs, nepastarpināts un dumpīgi skaļš rokenrols nemitīgu sprādzienu, dūmu un pirotehnisku brīnumu pavadībā kā nevienam," uzskata Mazvērsīte.

Koncertā vēl bez slavenajām latviešu grupām piedalīsies arī Jura Kulakova uzaicinātās jaunās grupas: Krampis no Līvāniem, Šaha klubs no Aizkraukles, Rīgas modes no Ogres. Skanēs tādi iemīļoti Pērkona hiti kā Zaļā dziesma, Slidotava, Labu vakar, Dziesma par sapumpuroto zaru, Gandrīz tautasdziesma, Balāde par gulbi, Mana dienišķā dziesma u. c. Protams, koncertā neiztiks arī bez Pērkonam jau ierastajiem pirotehnikas efektiem, un netālu no estrādes organizatori slavenā koncerta atskaņās novietos vilciena vagonu. Tas gan nekādā ziņā nav jāuztver kā aicinājums to izdemolēt...

Rīdziniekus organizatori aicina automašīnas atstāt Rīgā, jo koncerta apmeklētāji mājās varēs nokļūt ar speciāli norīkotu nakts vilcienu. Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs. Biļešu cena - 7-20 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko