Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Zīmējumu teātris aicina uz izrādi Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

Zīmējumu teātris un Latvijas Nacionālā bibliotēka aicina jaunākos skatītājus uz Vara Klausītāja režisēto izrādi visai ģimenei 7 pasakas par Ņukucīti, kas tapusi, iedvesmojoties no Aivara Neibarta pasakām. Izrāde notiks svētdien, 29. maijā, pulksten 14:00. 

Izrāde tiek zīmēta uz vertikālām papīra loksnēm, kas saliktas septiņās kārtās. Katra iepriekšējā pasaka ar kādu papīra loksni ievijas nākamajā pasakā. Papīrs tiek apzīmēts, locīts, plēsts un ņurcīts, tas pamazām piepilda visu skatuvi.

Zīmēšana ir darbība, ne tikai jau uzzīmēts zīmējums. Izrādē zīmēšanai ir vadošā loma, tā ir gleznotājai Andai Lācei, to papildina laikmetīgās dejas fragmenti, solo Agnese Bordjukova un teicējs Varis Klausītājs, kurš pauž notikumus par Ņukucīti. Izrādes izpildītāji ir arī izrādes autori.

Zīmējumu teātris rada netradicionālu teātra formu, kuras pamatā ir zīmēšana; neatņemamas sastāvdaļas ir arī mūzika un aktierspēle. Teātris ieguvis Spēlmaņu nakts 2012 balvu nominācijā Gada izrāde bērniem vai jauniešiem un vairākas godalgas starptautiskajā teātra festivālā aactWorldFest 2014 Floridā (ASV).

60 minūšu ilgā izrāde 7 pasakas par Ņukucīti notiks 29. maijā pulksten 14.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas 122. telpā. 

Vairāk info par biļešu iegādi  – www.bilesuparadize.lv.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko