Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Britu dizainere radījusi pasaulē visdārgāko kleitu

Britu dizainere Debija Vingema radījusi pasaulē visdārgāko kleitu – dārgakmeņiem rotātais šūdinājums esot 17,7 miljonu ASV dolāru (9,46 miljonu latu) vērts, vēsta ārzemju mediji.

D.Vingema, kura jau iepriekš iemēģinājusi roku apģērbu izšūšanā ar dārgakmeņiem, jauno kleitu esot rotājusi ar 1999 dimantiem, tostarp 100 baltajiem un melnajiem divu karātu dimantiem, 1000 rubīniem, kā arī 14 karātu zeltu. Kleitā iestprināts arī Abajas sarkanais dimants, kas maksājot 7,4 miljonus ASV dolāru. Tāpēc kleita nekad netikšot pārdota – tā domāta tikai eksponēšanai, pauda dizainere.

„Sarkanais dimants ir aizlienēts, un šādi dimanti ir tik reti, ka es nekad otru tādu nedabūtu, turklāt arī privātkolekcionārs to nevēlētos pārdot,“ atzina D.Vingema.

Viņa iedvesmu kleitai, kas darināta labākajās arābu sieviešu tērpu tradīcijās, guvusi pēc Dubajas apmeklējuma pērnā gada rudenī. „Arābu sievietēm piemīt īpaša elegance,“ portālam today.com pauda D.Vingema. „Visi dārgakmeņi ir nevainojami, augstākās kvalitātes,“ paziņoja tērpa radītāja. Pat diegs, kas izmantots tērpa šūšanai, esot no zelta.

Jāpiebilst, ka dizainere jau iepriekš izcēlusies ar īpaši vērtīgas kleitas radīšanu – aptuveni trīs miljonus latu vērtais apģērbs kopā ar citām dārgakmeņiem rotātām kleitām tika demonstrēts modes skatē Ukrainā. Ekstravaganto kleitu D.Vingema rotāja ar 50 divu karātu melnajiem dimantiem. Kleitas svars sasniedza 13 kilogramus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko