Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Darba efektivitāti palielina kopīgs dzēriens ar kolēģiem pēc darba

Ērts darba vietas iekārtojums un kafijas pauzes - divas galvenās lietas, kas motivē biroja darbiniekus labākam darbam, aptaujājot vairāk nekā divus tūkstošus darbinieku dažādās Eiropas valstīts, arī Latvijā, noskaidrojuši informācijas tehnoloģiju ražotājs Hewlett-Packard un personāla atlases uzņēmums CV Online.

Gandrīz puse aptaujāto uzskata, ka tieši mājīgs biroja iekārtojums darbu padara produktīvāku. Visvairāk darbu veicina ērts galds un krēsls, labs apgaismojums un biroja tehnika, kas labi darbojas. Salīdzinājumā ar citām Eiropas valstīm Francijā biroja darbinieku darbaspējas uzlabo ikdienas kafijas pauzes, savukārt Spānijā par produktivitātes veicinātāju atzīst braukšanu uz un no darba. Savukārt Lielbritānijā strādājošie par veicinošām atzīst pusdienas kopā ar kolēģiem, bet austrieši par absolūtu darbaspēju veicinātāju uzskata sporta zāles apmeklējumu vai atpūtu bārā pēc nogurdinoša darba kopā ar kolēģiem.

Puse Latvijas birojos strādājošo atzina, ka darba produktivitāti veicina bezvadu un attālinātā piekļuve uzņēmuma iekšējam tīklam un labs gaisa kondicionētājs. Piektā daļa biroja darbinieku atklājuši, ka viņu darba rezultātu var labvēlīgi ietekmēt arī brīnišķīgs skats pa biroja logu. Aptaujas dati rāda, ka kafijas malkošana darbavietā vai pārtraukumā ir gandrīz vai svēts rituāls daudziem biroja darbiniekiem. Taču tikpat svarīga kā kafijas pauze darbiniekiem ir arī svaiga dzeramā ūdens pieejamība birojā.

Latvijas birojos strādājošie atklājuši, ka darba efektivitāti noteikti palielina kopīgs dzēriens ar kolēģiem pēc darba, bet dažiem der dzēriens bez kolēģiem pēc darba, kā arī veikals biroja tuvumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko