Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

FOTO: čaklākajiem talkotājiem pasniedz "Zelta grābekļa" balvas

Ceturtdien tika pasniegtas ceļojošās balvas Zelta grābeklis - ar tām atzīmēti čaklākie talcinieku kolektīvi, kuri izcēlās ar īpaši aktīvu iesaistīšanos Lielās talkas aktivitātēs, vienlaikus sniedzot ievērojamu ieguldījumu nozīmīgu sava reģiona objektu sakopšanā un uzlabošanā, informē balvas iedibinātāji.

Balvas piešķiršanas procesā žūrija iepazinās ar rezultātiem 1300 oficiāli pieteiktajās talkās un katrā Latvijas reģionā izvēlējās trīs balvas pretendentus, no kuriem balva tika pasniegta vienam. Kopumā šogad ir pasniegtas piecas Zelta grābekļa balvas.

Lielās talkas rīkotāji cer, ka ceļojošā balva kļūs par simbolisku atzinību skaistai idejai un mūsu cilvēku nesavtīgumam.

Rīgas reģionā Zelta grābekļa balvu saņēma Latvijas Zemūdens sporta federācijas rīkotā zemūdens talka Ķīšezerā, kuras laikā vairāk nekā 30 zemūdens nirēju attīrīja novārtā pamesto Ķīšezera gultni no visdažādākajiem atkritumiem – riepām, metāllūžņiem, atkritumu maisiem u.tml.  

Vidzemes reģionā balvu saņēma Gulbenes novada Litenes pagasta pārvalde, kas par spīti salīdzinoši nelielam dalībnieku skaitam sakopa ievērojamu objektu daudzumu, vienlaikus arī labiekārtojot pagasta sociālā aprūpes centra apkārtni. 

Kurzemes reģionā balvu saņēma SIA Ventspils reiss kolektīvs, kas parādīja kolektīva vienotību, sakopjot Staldzenes stāvkrastu un atbrīvojot to no izgāztajiem atkritumiem.

Zemgales reģionā balvu saņēma Jelgavas novada biedrība Zaļenieku dzirnas, kas spēja veiksmīgi īstenot plaša mēroga talku ar vairāk nekā 500 cilvēku līdzdalību, par spīti tam, ka galvenā talkas koordinatore bija spiesta visu darbību organizēt no slimnīcas palātas. Tika sakopta visa Zaļenieku pagasta teritorija.

Latgales reģionā Zelta grābekļa balvu saņēma Līvānu novada dome par izrādīto atsaucību un milzīgu paveiktā darba apjomu, piesaistot ievērojamu talcinieku skaitu un veicot ļoti plašus sakopšanas darbus, tostarp arī Līvānu pilsētas teritorijā iestādot 44 dažādu šķirņu kokus un novadā iesējot mežu vairāk nekā 6,3 hektāru platībā.  

Balva Zelta grābeklis ir izveidota, lai veicinātu arvien aktīvāku sabiedrības iesaistīšanos savas apkārtējās vides sakopšanā un izteiktu atzinību aktīvākajiem talciniekiem. Balvu iedibinājuši Lielās talkas rīkotāji un apdrošināšanas sabiedrība Balta. Žūrijas komisijā ietilpst Lielās talkas organizatoru, Baltas un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji, kas, ņemot vērā reģionālo talkas koordinatoru ieteikumus, vērtēja katra balvas pretendenta sniegumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 17.05.2024.

Diez vai daudz kas var izskatīties sliktāk par taviem vecajiem apaviem, kad tu tos apavu veikalā noauj, lai pielaikotu jaunus

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko