Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Glābiet no pumpām dekoltē!

Kādēļ rudenī atkal āda dekoltē zonā iekaist? Cīnos ar neskaistajām krūtīm jau tik ilgi! Vasarā šķita, beidzot esmu atveseļojusies, bet nekā. Tagad rudenī viss sākas no jauna,» Sieviešu Klubam raksta mūsu patstāvīgā lasītāja.

Atbild Sieviešu Kluba eksperte Violeta Kalniņa, kosmētiķe Estētiskās Dermatoloģijas klīnikā.

Tāda ir pūtīšu daba – vasarā tās saules UV staru ietekmē samazinās, jo saulei piemīt dezinficējošas īpašības, bet rudenī, ja ir nosliece uz problemātisku ādu, tās ar jaunu joni atkal var atgriezties. Iemesls? Iekaisums jau nekur nebija zudis! Tas tikai neizlīda ādas virspusē, jo to aizkavēja saules stari. Bet tagad, kad saule vairs nav tik intensīva un arī dekoltē zonu vairāk aizsedzam ar drēbēm, pūtītes ar jaunu joni atgriežas.

Iekaisusi dekoltē zona visbiežāk liecina par to, ka organismā ir pārāk daudz toksīnu. Palīdzi organismam no tiem atbrīvoties un uzsāc attīrīšanas kūri. Dzer toksīnu izvadošās tējas, palielini dienā izdzertā ūdens daudzumu, izlieto arī speciālo aptiekās nopērkamo preparātu, kas attīra zarnas (nesatraucies, caureja no tā nepiemetas!). Un noteikti ādu attīri arī ar skaistuma procedūrām. Efektīvāku rezultātu gūsi, ja dosies uz salonu pie speciālista.

Atceries, ikdienā dekoltē zona jākopj tieši tāpat kā sejas āda. It sevišķi, ja esi problemātiskas sejas īpašniece, jo tāpat kā uz sejas, arī dekoltē ādā var rasties ātrāk pūtītes. Tātad: vakaros, kad attīri seju no kosmētikas, attīri arī kaklu un dekoltē. Tonizē un pabaro to. Bet reizi nedēļā klāj uz tās maskas (pret pūtītēm lieliski palīdzēs pašas gatavotas māla maskas) un ar pīlingu maigi noņem atmirušo raga slānīti. Šādi āda ātrāk atjaunosies un ar laiku mazināsies arī iekaisums.

Ja pumpas vienalga tev neliek mieru, noteikti meklē palīdzību pie profesionāla kosmētiķa vai dermatologa.

Raksts tapis sadarbībā ar SieviesuKlubs.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko