Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Ķīpsalā gada nogalē - krāšņi Ziemassvētku koncerti

Latviešu un ārzemju komponistu Ziemassvētku dziesmas un dažādu gadsimtu mūziku mūsdienīgos aranžējumos lielajā Rīgas Ziemassvētku koncertā _Šī brīnišķā pasaule _klausītājiem dāvās iemīļoti aktieri un solisti – Dita Lūriņa, Daumants Kalniņš, Mārtiņš Brūveris, Artūrs un Emīls Manguļi. Koncertos piedalīsies arī vokālā grupa Framest, kori Sonore un Fortius, orķestris Rīga diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā un orķestra Rīga bigbends diriģenta Raita Ašmaņa vadībā.

Rīgas Ziemassvētku koncerti notiks 20., 25. un 26. decembrī Ķīpsalā.Koncertā _Šī brīnišķā pasaule _pirmās daļas muzikālos numurus caurvīs Antuāna de Sent-Ekziperī pasaulslavenā stāsta Mazais princis fragmenti iemīļoto aktieru Ditas Lūriņas un Mārtiņa Brūvera stāstījumā, informēja koncerta organizatori. Koncertā tiks atskaņotas arī instrumentālas džeza kompozīcijas un populāras Ziemassvētku melodijas, dziesmas no Frenka Sinatras un Glena Millera repertuāra, kā arī visiem zināmā, brīnišķīgā kompozīcija _What a Wonderfull World _no leģendārā Lūisa Ārmstronga repertuāra.Otrajā daļā koncertu _Šī brīnišķā pasaule _kuplinās starptautisko konkursu laureāti kori Sonore un Fortius, kā arī orķestris Rīga. Mākslinieku izpildītajās muzikālajās glezniņās attēlosies gan kamanu brauciens Pēterburgā, gan stāsts par ziemeļbriedi Rūdolfu.Koru, solistu un aktieru sniegumā skanēs populārās svētku melodijas _Ak, eglīte, Eņģeļus mēs dzirdējām, Jūs, ticīgie, nāciet, spiričuels Ej, stāsti kalnos, lejās, _Raimonda Paula _Ziemeļblāzmas romance, _Ainara Virgas _Eglīte smaržo un mirdz, Have Yourself a Merry Little Christmas, _Krisa Ria singls _Driving Home for Christmas, _kā arī skanīgā dziesma _Happy New Year no ABBA _repertuāra un citas.Par koncerta māksliniecisko vadītāju kļuvusi Ilona Breģe, savukārt par scenogrāfu - Artūrs Arnis. 20. decembrī koncerts tiks rīkots plkst. 19.30; 25. decembrī plkst. 15.00, savukārt 26.decembrī -  plkst. 15.00.Biļetes var iegādāties _Biļešu paradīzes _kasēs visā Latvijā un arī internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko