Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Nākamnedēļ spēkiem mērosies labākie Latvijas pavāri, konditori, bārmeņi un pavārzeļļi

Pārtikas izstādes Riga Food ietvaros šogad spēkiem mērosies vairāku jomu pārstāvji – sākot ar Latvijas labākajiem pavāriem, jaunajiem pavārzeļļiem, bārmeņiem un beidzot ar konditoriem. Godalgas par labāko maizi, sieru, krējumu, pienu, medu un ekoproduktu saņems arī ražotāji, informēja izstādes rīkotāji.

Tradicionālajā izstādē Riga Food, kas no 5.līdz 8.septembrim norisināsies starptautiskajā izstāžu kompleksā Ķīpsalā, šogad piedalīsies vairāk kā 500 uzņēmumu, no tiem gandrīz puse būs Latvijas pārstāvji. Izstādes ietvaros notiks arī vairāki vietējā mēroga konkursi. Par Latvijas labākā pavāra titulu fināla sacensībās 7.septembrī sacentīsies tādu restorānu kā Kaļķu vārti, Bibliotēka Nr 1, Benjamiņš, Gastronome, Steiku Haoss, Ostas skati un Ladig’s Café, kā arī Elements pavāri. No vairāk kā 15 pretendentiem, kas šogad pieteicās konkursam, labākās butes, jēra gaļas un zaļo lēcu pagatavošanas receptes bija iesūtījuši astoņi pavāri, informēja Pavāru kluba pārstāvis un šefpavārs Māris Jansons. Īpaša spēku pārbaude šogad notiks arī bezalkoholisko kokteiļu pagatavošanā labāko Latvijas bārmeņu konkursa ietvaros, kas tiks rīkots 5.septembrī. Evian & Badoit sacensībās bārmeņiem būs jāveido kokteiļi, kuros kā viena no sastāvdaļām jāizmanto minerālūdens. Konkursa dalībnieku veikumu vērtēs arī bērnu žūrija, kuri pēc konkursa noslēguma kopā ar citiem mazākajiem izstādes dalībniekiem varēs eksperimentēt un veidot savus kokteiļus, pavēstīja izstādes organizatori. _Riga Food _ietvaros 5.septembrī tiks noskaidrots arī labākais konditors, kurš pie titula tiks, izgatavojot garšīgāko bērnu dzimšanas dienas torti un konfektes. Savus spēkus 6.septembrī varēs demonstrēt arī jaunie pavāri vecumā līdz 23 gadiem, sacenšoties par Latvijas pavārzellis 2012 titulu. Zeļļiem līdz augusta sākumam bija jāpiesaka sava aukstās uzkodas recepte, kurā kā sastāvdaļas izmantota Baltijas bute, ziedkāposti, puravi, kā arī pamatēdiena recepte, kurā pagatavots jēra stilbs ar kartupeļiem un piparmētrām.Īpaši izcelti tiks arī pārtikas produktu ražotāji – no 45 paraugiem, ko cepušas 15 maizes ceptuves, tiks noskaidrots labākās Latvijas maizes ražotājs. Izstādē tiks apbalvoti arī konkursa Latvijas  atzītākais medus uzvarētāji, izraudzīs arī labāko gada ekoproduktu, kā arī noteiks labāko Latvijā ražoto pienu, skābo krējumu, kā arī puscieto un nenogatavināto saldpiena sieru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko