Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saaukstēšanās gadījumā ārstēties ar augļiem

Latvijas Augļkopju asociācija 2011. gada rudenī veica pētījumu par Latvijas iedzīvotāju augļu un ogu lietošanas paradumiem. Pētījums rāda, ka lielākā daļa iedzīvotāju saaukstēšanās gadījumā vispirms izvēlas lietot svaigus augļus un ogas.

Katru dienu būtu jāapēd aptuveni 400 grami svaigu augļu vai ogu, tā profilaktiski sevi pasargājot no saaukstēšanās. Populārākie ieteikumi saaukstēšanās gadījumos ir lietot daudz šķidruma un C vitamīnu saturošus produktus. Saaukstēšanās gadījumā īpaši ieteicamas ir: upenes, dzērvenes, mežrozītes, avenes, brūklenes, ananasi, mango, bumbieri, kivi, cidonijas, smiltsērkšķi, kā arī citrusaugļi (apelsīni, mandarīni, pamelo, greipfrūti, citroni).

Kad saaukstēšanās ir klāt, var pagatavot bagātīgu augļu tēju. Tradicionālajai tējai pēc izvēles pievieno pilnu krūzi dažādu augļu gabaliņus - ābolus, apelsīnus, ananasus, citronus, mandarīnus, bumbierus vai citus. Lai dažādotu tējas garšu, varat pievienot arī kanēli, tāpat ieteicams pievienot ingveru, saldināt ar medu.

Vēl var pagatavot karsto ābolu dzērienu. Katliņā uzkarsē nepilnu glāzi ābolu sulas, kurā iemesta salauzta kanēļa standziņa vai kanēļa pulveris, pievienota puse apelsīna un trešdaļa citrona miziņas un sula. Kad dzēriens uzkarsis, to lej krūzē un pievieno medu. Dzērienu var papildināt ar ābola, apelsīna un citrona šķēlītēm.

Populārs pretsaaukstēšanās līdzeklis ir arī dzērvenes. Tās samaļ vai izspiež to sulu, pievieno medu - šādu līdzekli var lietot pa ēdamkarotei vairākas reizes dienā. Tāpat var pagatavot dzērveņu dzērienu - sulai pievieno ūdeni, to uzkarsē, saldina ar medu. Dzērienu var papildināt ar veselām ogām vai dažādiem augļu gabaliņiem.

Vēl no svaigiem augļiem un ogām var spiest svaigas sulas vai tos sablenderējot pagatavot veselīgu kokteili. Sablenderējiet dažādus augļus pēc izvēles, piemēram, apelsīnu, ananāsu, vīnogas bez kauliņiem, banānu, kā arī mazliet ingvera. Var pieliet nedaudz siltu sulu, lai kokteilis būtu šķidrāks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko