Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Šonedēļ Vecrīgā iespējams pusdienot 50 m augstumā virs zemes

No pirmdienas līdz 29.jūlijam pašā Rīgas sirdī nobaudīt maltīti uz paceļamas platformas daudzu metru augstumā virs zemes piedāvā restorāns Dinner in The Sky, kura pavāri Latvijas galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem sagatavojuši īpašu ēdienkarti. Platforma ar galdu,  pie kura baudīt pasaulē un Latvijā atzītu pavāru pagatavotos ēdienus var 22 cilvēki, tiks pacelta 50 m augstumā, informēja _Dinner in The Sky _pārstāvji.

Par restorāna apmeklētājiem gādās četri pavāri, kuru vidū ir arī Latvijā pazīstamais pavārmākslas eksperts Elmārs Tannis. Piemēram, pavārs un vīnzinis Sasu Laukonens saviem viesiem vakariņās piedāvās auksto zivju plati, bioloģiskās saimniecības jēra cepeti ar selerijām un desertā šokolādi ar espresso, informēja _Dinner in The Sky _pārstāve Vita Šteina.Michelin zvaigznes un daudzu balvu ieguvējs Samulis Virgentius no Somijas savukārt savus klientus cienās ar jēra tartaru, gaileņu majonēzi un skābenēm, kā arī savvaļas lasi ar Latvijā tik iecienītajiem skābētiem gurķiem un skābo krējumu. Kā pamatēdienam S.Virgentius gatavos liellopa gaļas fileju, ceptus endīvijas salātus un _beurre noisette mērci. Dinner in The Sky _komandu Rīgā papildinājis kaislīgs igauņu pavārs Mikels Heinmets, kurš pieredzi guvis visā pasaulē un nonācis pie atziņas, ka gatavošanā galvenā ir perfekcija - perfekti produkti, perfekta pagatavošana, kas vienkāršu ēdienu pārvērš par izcilu maltīti.M.Heinmets restorāna viesiem piedāvās atdzesētu tomātu šotu ar svaigiem koriandra, skāba krējuma un upeņu čipsiem. Īpaši Rīgas publikai pavārs pagatavos kazas siera krēmu ar bietēm, kreses salātiem un grauzdētām sezama sēklām. Pamatēdienā viņš piedāvās ar alkšņa malku kūpinātu jēra fileju ar pastinaka biezeni un meža sēņu mērci. Vakariņu noslēgumā M.Heinmets iesaka pasifloras augļu uzpūteni un ogām.Latviju pārstāvošais E.Tannis šogad iecerējis restorāna viesus lutināt ar piecu veidu komplimentiem - Lat-tapas garšu izlasi, tomātu un gurķu salātu zupu, absolūti pārsteidzošu kūpinātu cāli rudzos, lauku šķiņķa fingerollio un _deli tomato._Uzkodās E.Tannis piedāvās ar alkšņa malku kūpinātu glazētu lasi ar svaigu ogu salsu, zaļajiem salātiem un cidoniju sīrupa un olīveļļas vinigretmērci. Pamatēdienā viesi varēs baudīt liellopa gaļas fileju ar kraukšķīgu bekonu, meža sēņu mērci un jauno kartupeļu, ķiploku un zaļumu biezeni. Savukārt izsmalcinātās vakariņas iespējams noslēgt ar pavāra gatavoto melleņu citronkūku, svaigām sezonas ogām un Dictador ruma krēmu.

Drosminieki, kurus nespēj samulsināt augstums, kurā Vecrīgas debesīs tiek pacelta restorāna platforma, Dinner in The Sky piedāvājumu var baudīt dažāda garuma - 20, 40, 60 un 80 minūšu - sesijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko