Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Tapusi šī gada labdarības maratona Dod pieci! himna

Publicēta 2018. gada labdarības maratona Dod pieci! oficiālā himna Apskāvieni cik, kuru iedziedājuši mūziķi Māra Upmane Holšteine, Goran Gora un grupa My Radiant You.

Kopš 2016. gada labdarības maratona draugi, tautā populāri un mīlēti mūziķi, ik gadu dāvina Pieci.lv klausītājiem oficiālo Dod pieci! himnu, kas spilgti atspoguļo katra gada tematiku.

Šī gada himnas vārdu un mūzikas autori ir Māra Upmane - Holšteine, Jānis Driksna un Rūdolfs Budze (DJ Rudd), kurš ir arī dziesmas producents. Dziesmas tapšanā piedalījies arī grupas Triānas parks basģitārists Kristaps Ērglis.

"Kopā būšanas tēma ir ļoti jūtīga. Ir viens solis no mirkļa, kad es jūtos kā vislabākā mamma pasaulē, līdz brīdim, kad šķiet - man nekas neizdodas. Bērni ir konstants izaicinājums - pastāvīgs ir tikai tas, ka visu laiku kaut kas mainās. Pa vidu vēl nepieciešamība fiziski būt darbā un nedrīkst aizmirst savas emocionālās vajadzības. Kā būt kopā pa īstam, nevis vienkārši blakus? Apskāviens ir kaut kas tik vienkāršs, bet neapstrīdami apskāviena brīdī jūs esat kopā. Un es ticu, ka vecākam tas ir tik pat būtisks kā mazajam ķiparam," par dziesmas tapšanu stāsta Māra Upmane Holšteine.

Māra atzīst, ka saprot šī gada labdarības maratona tēmas izraisīto diskusiju, jo arī  pati saskārusies ar apkārtējo neizpratni par vēlmi mācīties kļūt par labu mammu: "Ar pirmo bērnu biju pilnīgi emocionāli negatava jaunajai dzīvei. Kad sāku iet uz iknedēļas bēbīšu tikšanās nodarbībām psiholoģijas centrā, jutu, cik ārkārtīgi būtiski tas ir manai garīgajai veselībai un izpratnei par bērna vajadzībām. Tajā pašā laikā sastapos ar lielu neizpratni par šādu laika un naudas tērēšanu no tuvajiem un pat ļoti kautrējos par to runāt."

"Mūsdienās mēs viens no otra tiekam atrauti darbos, skolās, pulciņos, izklaidē un dabiskā saikne nereti zūd, esam kā vientuļas saliņas, kuras dzīvo zem viena jumta. Taču gan bērnam, gan arī vecākam ir ļoti svarīgi būt kopā un kopā augt. Stipras ģimenes izaudzina stiprus cilvēkus un stipri cilvēki veido stipru sabiedrību. Es redzu, ka tieši šim mērķim ir šī gada akcija. Varbūt kaut kur esam zaudējuši ceļu, novirzījušies, taču varam viens otram palīdzēt to atkal meklēt. Šāda veida profilakse ir pamatīgs ieguldījums mūsu pašu nākotnē - mūsu bērnos," ir pārliecināts My Radiant You solists un četru bērnu tētis Jānis Driksna.

Jautāts par to, kā sabalansēt profesionālo dzīvi ar ģimeni, kurā aug četri bērni, Jānis saka: "Mēs kā vecāki nedrīkstam pazaudēties savās ikdienas rutīnās un svētkos, jo tā jau ir tā lielā atbildība, laižot pasaulē pēcnācējus- vecāka statuss paliek uz mūžu. Mēs cenšamies veidot savas ģimenes tradīcijas un savu rutīnu. Mēs kopā mācamies priecāties, svinēt un arī būt nopietniem, aizdomāties. Mēs augsti vērtējam mazās lietas ikdienā - smaidu, uzmundrinājumu, labu joku, kopējas ēdienreizes, jo tās mazās lietas jau arī ir tās, kuras atceramies no savas bērnības un tās kļūst par mūsu lielajiem dzīves balstiem."

Jau ziņots, ka no 17. līdz 23. decembrim sabiedriskie mediji – Latvijas Radio, Latvijas Televīzija un portāls lsm.lv – organizē labdarības maratonu Dod pieci!, kura laikā DJ Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Marta Grigale 148 stundas dzīvos un strādās īpašā stikla studijā Doma laukumā. Maratona laikā ēterā skanēs tikai klausītāju ziedotās dziesmas, studijas viesu priekšnesumi un stāsti par aktualizēto tēmu – kā kļūt par labākiem vecākiem un audzināt patiesi laimīgus bērnus.

Amigo laimes indekss, ko mērījis pētījumu centrs SKDS, atklāj - tas, cik laimīgs cilvēks jūtas bērnībā, tiešā veidā ietekmē viņa laimes izjūtu pieaugot. Gandrīz 9 no 10 cilvēkiem, kas bijuši laimīgi bērnībā, jūtas laimīgi arī pieaugušā vecumā.

Šī gada maratona laikā saziedotie līdzekļi caur Ziedot.lv tiks novirzīti jaunas bezmaksas mācību programmas ieviešana. Jau no 2019. gada pavasara jaunajiem vecākiem visā Latvijā būs iespēja apmeklēt psiholoģisku un praktisku mācību programmu, kas sniedzas tālāk bar bērna fizisko aprūpi un zīdīšanu, īpašu vērību veltot drošas piesaistes veidošanai ar bērnu. Katri pieci eiro nodrošina pusstundu praktisku un psiholoģisku mācību, kas ir daļu no jaunās mācību programmas 21 stundas apjomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko