Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tirdziņā Ar gardu muti Valmiermuižā slavinās kartupeli

Valmiermuižas pils parkā 8. septembrī no plkst. 11 līdz 16 norisināsies piektais mājražotāju un amatnieku tirdziņš Ar gardu muti Valmiermuižā, pastāstīja Valmiermuižas kultūras biedrības vadītāja Zane Kaķe.Šoreiz tirdziņš veltīts jaunajai ražai, bet ēdienos un radošās darbnīcās īpaši slavināta tiks latviešu otrā maize - kartupelis.

Par atmosfēru rūpēsies vīru koris Imanta ar īpašu alus dziesmu koncertu un postfolka grupa Miglas Asni ar lustīgu tautas mūzikas koncertu.   Septembra mēnesis ir lauku ražas ievākšanas laiks. Tirdziņā būs nopērkami gan dažādu vietējo zemnieku saimniecību rudens sezonas dārzeņi un augļi, gan jau pircēju iecienītie mājražotāju gardumi, gan latviešu amatnieku darbi. Tirdziņā piedalīsies vairāk nekā 40 mājražotāju un amatnieku, tajā skaitā, tuvējās bioloģiskās saimniecības ar jaunās ražas smiltsērkšķiem, ķirbju sukādēm un sulām, mājās gatavotām ķiploku pastām un marinētiem sīpoliem, kā arī ar meža gailenēm un brūklenēm.Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūts piedāvās iepazīt vairāk nekā 11 dažādas Latvijā audzējamu kartupeļu šķirnes, varēs nogaršot ugunskurā ceptu kartupeli ar krāsainu vidu, Valmieras traktieris Liepziedi un rozmarīns piedāvās ceptas kraukšķīgas kartupeļu pankūkas, bet Valmiermuižas alus pavāri uz vietas ceps kartupeļu un burkānu čipsus. Radošajās darbnīcās bērniem varēs veidot kartupeļu figūras un mācīties izgatavot kartupeļu zīmogus.  Valmiermuižas princis Pēteris Augusts bijis izslavēts mednieks. Viņa iedvesmoti, Valmieras Pārtikas ražotāju vidusskolas audzēkņi kopā ar pasniedzējiem tirdziņā uz ugunskura gatavos īpašu Valmiermuižas prinča meža cūkas zupu, ko varēs visi apmeklētāji uz vietas nobaudīt.     Tāpat tirdziņa laikā bērni varēs rotaļāties ar Vidzemes tradicionālajām koka spēlēm un doties izjādē ponija mugurā. Katram būs iespēja radīt savu unikālo krekla dizainu Vidzeme Fashion T–kreklu apgleznošanas darbnīcā. Vīri varēs sacensties par gardām balvām no Valmiermuižas alus, rāpjoties umurkumura stabā un piedaloties veiklības sacensībās.Visi pircēji tirdziņā varēs piedalīties laimes spēlē. Tirdziņa noslēgumā plkst. 16 tiks izlozēti trīs laimīgie, kas tiks pie gardumu groziem, kurus būs sarūpējuši tirgotāji. Tirdziņš Ar gardu muti Valmiermuižā ir Valmiermuižas kultūras biedrības organizēts projekts, lai popularizētu mājražotāju kustību un gardēžu tūrismu Valmiermuižā. Tirdziņi plānoti katra mēneša otrajā sestdienā un katrs tirdziņš tiks veltīts noteiktai gardai tēmai. Nākamie tirdziņi notiks 13. oktobrī, kas veltīts ziemas krājumiem, 10. novembrī, kas veltīts Mārtiņiem. Gadu noslēgs tirdziņš 15. decembrī, kas veltīts Ziemas saulgriežiem.  Ieeja uz visiem tirdziņa pasākumiem ir bez maksas. Plašāka informācija: www.gardumuti.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko