Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Trīnīšiem bagāts rudens

Šo ceturtdien, 6. oktobrī, Viktorijas un Ģirta Buividu ģimenē dzimušie trīnīši Elizabete, Aleks un Marks svinēs triju nedēļu jubileju. Mazuļi ir dzīvespriecīgi un jau pieraduši pie mājīgi iekārtotās, gaišās istabas vecāku dzīvoklī Rīgā. Trīnīšu istabā pie lampas šūpojas krāsaini baloni, un ir sarūpētas drēbītes katram citādā krāsā (Elizabetei - rozā, Alekam - zilas un Markam - zaļas), arī gultiņas un rotaļlietas. Arī māmiņa Viktorija jūtas lieliski, un abi vecāki jau ir apguvuši iemaņas raiti aprūpēt visus trīs zīdainīšus.

«Šis gads mums ar Ģirtu ir ļoti nozīmīgs - šogad apprecējāmies, šogad mūsu bērni ir nākuši pasaulē, turklāt vēl šogad abi esam plānojuši pabeigt studijas - Ģirts augstskolā Turība, bet es - Latvijas Universitātē,» stāsta Viktorija Buivide.

Nepilnas divas nedēļas pēc Buividu ģimenes trīnīšu piedzimšanas Rīgā arī Jēkabpilī nāca pasaulē trīnīši. Savukārt šī gada augustā saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem Latvijā piedzimis lielākais bērnu skaits pēdējo 23 mēnešu laikā - 1790 bērnu.

Gaidīti un mīlēti bērni

Barojot no pudelītes Aleku, Viktorija izklāsta, ka vārdi Elizabete un Marks bijuši viņai un vīram padomā jau sen. «Bijām sarunājuši - ja būs meita, tad sauksim viņu par Elizabeti, ja dēls - tad par Marku,» saka trīnīšu māmiņa. «To, ka būs trīnīši, zinājām no grūtniecības desmitās nedēļas, bet, kad biju piektajā mēnesī, tad uzzinājām, ka gaidāmi divi dēli un meita.» Vecāki nopriecājušies, ka jau šogad piepildīsies viņu sapnis gan par Elizabeti, gan par Marku, bet trešajam bērniņam izvēlējušies vārdu Aleks. «Mani trīnīši pasaulē nāca 35. grūtniecības nedēļā, veicot ķeizargriezienu, ar minūtes starplaiku: Elizabete piedzima deviņos trīsdesmit astoņās, Aleks - deviņos trīsdesmit deviņās, bet Marks - deviņos četrdesmit,» stāsta Viktorija. Kamēr sarunājamies, Aleks jau ir beidzis maltīti un tiek rūpīgi apguldīts. Tagad klāt ir Marka ēdienreize, bet mazā Elizabete jau mierīgi guļ. «Patlaban bērniņi ir jābaro ik pa trim stundām, un ēd viņi ļoti labi,» priecājas jaunā mamma. «Elizabete - kā jau vecākā - ir pati lielākā. Kad viņa piedzima, tad svēra 2 kg 300 g, tagad viņas svars jau ir sasniedzis 2 kg 980 g, Aleks piedzimstot bija 2 kg 280 g smags, bet tagad jau ir sasniedzis 2 kg 750 g svaru, Marks piedzimstot bija pats mazākais, svēra 1 kg 935 g, tagad jau sver 2 kg 455 g.» Abi vecāki atzīst, ka zīdainīši ir līdzsvaroti un harmoniski, guļ un ēd ļoti labi.

Visu rakstu lasiet šodienas Dienā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko