Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Veselīga sejas āda arī ziemā: tas ir iespējams!

Apkures sezonas laikā mūsu sejas āda pakļauta izteiktam mitruma un kvalitātes zudumam. Kā to uzlabot? Izrādās, lielisku efektu iespējams panākt arī mājas apstākļos, par sejas ādu rūpējoties pareizi un pastiprināti!

Sieviešu Klubam vairāk stāsta dermatoloģe Džuljeta Ulmane:

Sejas ādas drauds: sauss gaiss

Šajā laikā lielāko kaitējumu mūsu sejas ādai nodara apkures radītais sausais gaiss: tā ietekmē āda zaudē mitrumu un pazeminās tās kvalitāte. Ziemā šī problēma raksturīga dažādu ādas tipu īpašniecēm, tātad par sausu sejas ādu var sūdzēties arī sievietes, kurām vasaras sezonā tā ir taukaina!

Iedomājies, ja esam izlikušas žāvēties blūzīti un pēc noteikta laika, kad tā sausa, to savācam, drēbe ir patīkami mīksta. Tomēr, ja atstājam to žūt ilgāk, blūze sakalst. Tieši tas pats notiek arī ar mūsu sejas ādu!

"Sausā gaisa ietekmē, starp ādas šūnām veidojas plaisas. Tad, ja tās neaizpildām ar krēmu, plaisas kļūst dziļākas, āda sāk lobīties, kā arī veidojas apsārtumi un kairinājumi.

Plaisas ir kā signāls, kas liecina: āda ir bojāta un to nepieciešams pabarot," stāsta Džuljeta Ulmane.

Trio sejas ādas kopšanai mājās

Protams, viens no veidiem, kā uzlabot sejas ādas kvalitāti, ir dažādas kosmētiskās procedūras skaistumkopšanas salonos. Tomēr tas iespējams arī ar pareizas un pastiprinātas kopšanas palīdzību mājas apstākļos!  

No rītiem, kad gaiss ārā ir vēsāks, dermatoloģe neiesaka lietot mitrinošos krēmus, jo tie var veicināt sejas ādas pastiprinātu lobīšanos. Tā vietā no rīta labāk izvēlēties barojošu krēmu, bet mitrinošo lietot vakarā!

Papildus sejas ādas kopšanai labi izmantot arī sejas maskas ar mitrinošu vai barojošu efektu, kā arī serumus, kurus klāj zem sejas krēma.

"Serumi lielākoties gatavoti uz ēterisko eļļu bāzes, tādēļ tie īpaši labi noder ādas papildus kopšanā! Šādu kopjošo līdzekli var lietot gan ar barojošu, gan mitrinošu krēmu, gan no rīta, gan vakarā!

Salīdzinājumā ar krēmu, serumam ir nedaudz citādāks molekulārais svars, līdz ar to, tas iedarbojas uz ādas dziļākajiem slāņiem un lieliski der kā sejas krēmu papildinošs līdzeklis. Vislabāk iegādāties vai nu serumu, kas paredzēts sausai sejas ādai, vai arī serumu ar C vitamīnu," iesaka Džuljeta Ulmane.

Jāatceras, ka rudens un ziemas laikā sejas āda atjaunojas lēnāk. Tieši tādēļ pavasarī tā bieži vien izskatās nogurusi, uzkrītošākas kļūst arī krunciņas. Ja finansu līdzekļi atļauj, papildus pareizai sejas ādas kopšanai mājas apstākļos, dermatoloģe iesaka laiku pa laikam apmeklēt arī kādas kosmētiskās procedūras salonos. Tās uz sejas ādu iedarbosies intensīvāk!

Raksts tapis sadarbībā ar sieviesuklubs.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko